Știri
 

Darkest Hour (2017)

Darkest Hour. Ziua decisivă

 
Darkest-Hour-poster
Darkest-Hour-poster
Darkest-Hour-poster

Darkest Hour (2017) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
19.01.2018
Durata:
125 minute
Site oficial:
Darkest Hour (2017)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 17 critici/bloggeri de mai jos.
81%
81


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis Darkest Hour (2017)

La începutul celui de-al doilea război mondial, când capitularea Franței era iminentă, Marea Britanie are de luat o decizie care va schimba soarta acestui război. Fiindcă forțele naziste păreau de neoprit, iar armata aliată era încolțită pe plajele din Dunkirk, soarta Europei occidentale se află în mâinile nou-numitului prim-ministru britanic, Winston Churchill (Gary Oldman).Acesta duce o luptă pe două fronturi – pe cel intern, trebuie să facă față mașinațiunilor rivalilor săi politici, iar pe plan extern are de luat decizia de a duce negocieri de armistițiu cu Hitler, salvând, astfel, națiunea britanică de costul unui război, sau de a merge înainte cu războiul, deși acesta pare deja pierdut.Regizat de Joe Wright, filmul este povestea dramatică și impresionantă a celor patru săptămâni din 1940, în care curajul lui Churchill de a-și asuma poziția de lider adevărat a schimbat cursul istoriei lumii.0

 
Recenzii Darkest Hour (2017)
 
 
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Darkest Hour este o idee mai lung decât ar fi trebuit, dar Joe Wright face un slalom inspirat între dramă şi comedie, între emoţie şi înflăcărare, între deznădejde şi speranţă.
Andra Avram – Filme-cărți
Fie că este vorba despre replici care ne fac să zâmbim uneori și să râdem în hohote alteori, sau despre discursuri inspirate din arta oratorilor antici, cele care îl animă pe protagonist sunt cuvintele. Ele devin armele sale și sarea și piperul unui film de văzut in 2018.
Neil Soans – Times of India
bine realizat și are un avantaj în plus în persoana lui Gary Oldman care reușește o interpretare impresionantă.
Geoffrey Macnab – The Independent
un portret nuanțat al lui Churchill într-un moment-cheie al războiului.
Dom Sinacola – Paste Magazine
un lucru minunant
Dan Jolin – Empire
Cea mai grea oră a lui Churchill este cea mai bună a lui Gary Oldman.
Godfrey Cheshire – RogerEbert.com
În vreme ce interpretarea fenomenală a lui Gary Oldman se prevedea dinainte, aceasta este egalată și de regie, și de scenariu, muzică și imagine.
Peter Travers – Rolling Stone
Gary Oldman oferă interpretarea anului în rolul lui Winston Churchill
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Nu cred că vom mai vedea vreodată pe altcineva interpretându-l pe Churchill atât de bine decât dacă acesta se va întoarce printre cei vii.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
De la interpretarea lui Gary Oldman și până la regia lui Joe Wright, Darkest Hour nu e altceva decât un film plin de energie
A.O. Scott – New York Times
“Darkest Hour” este mândru de eroul său, mândru de sine și mândru că a fost de partea bună a istoriei la 80 de ani după evenimentele prezentate. Vrea să îmartă această mândrie cu noi. Dar noi n-avem de ce să fim mândri.
Travis Johnson – FilmInk
un film care se bazează pe interpretări și dialoguri și care oferă tot ce-i mai bun în aceste aspecte.
Brian Tallerico – RogerEbert.com
Un exercițiu de interpretare tras în jos de costume, machiaj și de prea multă lumină, care are câteva lucruri de spus despre unul dintre cei mai mari lideri ai lumii, dar nimic din ce nu știai deja deja.
Peter Bradshaw – The Guardian
Gary Oldman oferă o interpretare impresionantă aici și e imposibil să nu te bucuri.
David Ehrlich – Indiewire
MVP-ul aici, singura persoană care nu lasă filmul să scape de sub control, în ciuda câtorva momente mai puțin reușite din a doua parte, este compozitorul Dario Marianelli… Muzica sa pentru Darkest Hour este un lucru de o frumusețe rară.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Revenind după fiasco-ul care a fost Pan, regizorul Joe Wright reușește un film energic și direct
Gregory Ellwood – The Playlist
Poate că vor fi unii care vor zice că Gary Oldman nu este chiar unul dintre cei mai buni actori ai generației sale, dar reușește aici un tur de forță care-i va defini cariera câteva decenii de acum încolo.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)