Știri
 

One Day (2011)

 

One Day (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
14.10.2011
Site oficial:
One Day (2011)
Distribuit în România de:
,
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 19 critici/bloggeri de mai jos.
44%
44


Parerea ta
2 voturi

 
Actori

Sinopsis One Day (2011)

Douăzeci de ani. Doi oameni… O poveste de iubire.
După ce au fost împreună o singură zi, pe 15 iulie 1988, ziua absolvirii facultăţii, între Emma Morley (Anne Hathaway, nominalizată la Oscar) şi Dexter Mayhew (Jim Sturgess din Across the Universe), se înfiripă o prietenie care va dura o viaţă.
În cele două decenii care au urmat, cei doi îşi trăiesc relaţia prin intermediul mai multor zile de 15 iulie. Împreună sau separat, îi vedem pe Dex şi Em prieteni la bine şi la greu, cu speranţe şi vise năruite, cu clipe fericite sau cu lacrimi în ochi. Undeva de-a lungul acestei călătorii, cei doi îşi dau seama că ceea ce căutau şi sperau fusese acolo pentru ei dintotdeauna. Pe măsură ce semnificaţia acelei zile din 1988 li se dezvăluie, ce doi încep să priceapă natura iubirii şi a vieţii.0

 
Recenzii One Day (2011)
 
 
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
One Day nu este un film prost. Este doar un film căruia categoric îi lipseşte acel ceva pentru a rămâne în amintirea spectatorilor. Simţi povestea cu Anne Hathaway şi Jim Sturgess în rolurile principale doar ca un fel de avertisment a ceea ce ar fi putut fi ecranizarea şi, mai degrabă, ca pe o invitaţie la lecturarea cărţii.
Ana Barbu – Raluk
Nu atat de romantic pe cat v-ar face sa credeti trailer-ul, mai realist decat si-ar dori unii, merita vazut fie si pentru simplul motiv ca nu are cum sa te lase indiferent.
Eric Kohn – IndieWire
One Day o găsește pe regizoare într-o perioadă bună, după succesul lui An Education, și aduce din nou pe ecran o poveste delicată, dar căreia, de data asta, îi lipsește un scop anume.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Într-o perioadă în care un film e mai prost ca altul, One Day are stil, prospețime și un dialog reconfortant.
Kirk Honeycutt – Hollywood Reporter
Regizoarea daneză Lone Scherfig reușește să adapteze cu succes romanul best-seller al lui David Nicholls.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
O adaptare patetică, care nu te captivează.
A.O. Scott – New York Times
Numai ritmul impus de regizoare îți captează interesul pe care banalitatea poveștii te-ar face să ți-l pierzi ușor.
Ian Freer- Empire
Chiar dacă probabil nu cuprinde toate detaliile prezente în romanul pe care se bazează, One Day este amuzant și distractiv – deși nu are nimic mai mult.
Peter Travers – Rolling Stone
Această trăncăneală melodramatică, adaptată după romanul best-seller al lui David Nicholls din 2009, este aproape la fel de proastă precum accentul britanic al Annei Hathaway.
Betsy Sharkey – L.A. Times
Așa cum de multe ori se întâmplă în dragoste, ceea ce speri nu este neapărat și ceea ce primești. Acesta este și cazul acestui film, care ne lasă cu dezamăgiți și cu inima frântă.
Cara Nash – Filmink
Nu oferă exact ceea ce promite, însă rămâne o adaptare amuzantă, înduioșătoare și pe deplin agreabilă.
Peter Bradshaw – The Guardian
Un film romantic siropos, insipid și lipsit de umor în stilul lui Richard Curtis și cu mai multe finaluri decât Stăpânul Inelelor.
Eric D. Snider – Film.com
Așa ar arăta un film de Nicholas Sparks dacă acesta ar avea ca țintă femeile mature și nu adolescentele.
Bill Gibron – FilmCritic
One Day e atât de subțire că abia există.
Drew McWeeny – HIT FIX
Ceea ce oferă până la urmă acest film nu e suficient să merite efortul de a-l vedea.
Massawyrm – Ain’t It Cool News
One Day este exact genul de film de care aș fi dorit să mă îndrăgostesc. (…) Din păcate, în ciuda unor interpretări fantastice și unor costume minunate, la fel ca și decorurile, de altfel, filmului îi lipsește acel ceva care să-l facă să fie mai mult decât un simplu film bun de închiriat.
Anthony Morris – The Vinea
Acesta-i un film care nu tratează dragostea ca pe un lucru care învinge orice, ci ca pe un lucru fragil, care poate fi distrus destul de ușor de o mulțime de evenimente.
Francesca Rudkin – New Zealand Herald
One Day este cu siguranță mai originală, îndrăzneață și inteligentă decât orice altă comedie romantică obișnuită.
Tammy February – Channel 24
One Day este un film remarcabil produs, cu multe momente minunate care te vor fermeca și care te vor face să te îndrăgostești de Emma, Dexter și de povestea lor de iubire.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)