Știri
 

Rodin (2017)

Rodin

 

Rodin (2017) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
17.11.2017
Durata:
119 minute
Site oficial:
Rodin (2017)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 6 critici/bloggeri de mai jos.
25%
25


Parerea ta
2 voturi

 
Actori

Sinopsis Rodin (2017)

Paris,1880. La vârsta de 40 de ani, Rodin primeşte prima comandă oficială din partea statului. Creează Porţile Iadului, lucrare compusă dintr-o mulţime de figurine, dintre care unele vor deveni celebrele sale sculpturi: Sărutul şi Gânditorul. Îşi împarte existenţa cu Rose, partenera sa îndelungată, când ajunge să o cunoască pe Camille Claudel. Aceasta este eleva lui cea mai talentată şi îi va deveni în scurt timp asistentă, apoi amantă. Urmează un deceniu de pasiune, admiraţie reciprocă şi complicitate. După ruptura lor, Rodin continuă să creeze frenetic. Primeşte atât blamarea, cât şi entuziasmul pe care le provoacă senzualitatea sculpturilor sale, iar odată cu Balzac, creaţie respinsă în timpul vieţii lui Rodin, pune bazele sculpturii moderne.0

 
Recenzii Rodin (2017)
 
 
Andreea Nanu – Ziarul Metropolis
o bijuterie cinematografică atent lucrată
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Imaginea salvează un film de altfel previzibil.
Adriana Gionea – Post Modern
Filmul este mai mult o meditaţie asupra legăturii artistului cu opera sa, în faţa căreia pălesc toate celelalte prezenţe umane semnificative. Îi lipseşte însă acea frământare din procesul de creaţie a unei opere grandioase, ce poate face din atmosfera solitară a unui atelier o poveste captivantă despre un titan al sculpturii.
Barbara Scharres – RogerEbert.Com
“Rodin” este frumos de privit, dar îi lipseşte pasiunea pe care aparent o prezintă.
Jordan Mintzer – Hollywood Reporter
Pentru un film care ar trebui să promoveze puterea artei tridimensionale, Rodin sfârşeşte prin a fi plat.
Peter Bradshaw – The Guardian
Jacques Doillon a regizat un film foarte prost despre sculptorul Auguste Rodin şi are nevoie să analizeze foarte atent ceea ce a făcut.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)