Știri
 

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015)

Star Wars: Trezirea Forţei

 
star-wars-poster
star-wars-poster
star-wars-poster

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
18.12.2015
Durata:
136 minute
Rating:
AG Audiență Generală
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 22 critici/bloggeri de mai jos.
94%
94


Parerea ta
1 vot

 
Actori

Sinopsis Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015)

Regizat de J.J. Abrams (Star Trek, Super 8), filmul se concentrează pe evenimente care au loc la 30 de ani după acțiunea din pelicula Return of the Jedi (1980).
Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fisher (Prințesa Leia) și Mark Hamill (Luke Skywalker) revin în rolurile care i-au consacrat, dar apar și personaje noi: Finn, un soldat despre care John Boyega – actorul care-l îl joacă- spune că își va câștiga locul său în universul Star Wars într-o manieră unică, Poe Dameron (Oscar Isaac), un pilot de vânătoare care va face echipă cu Finn și Daisy Ridley, o singuratică de pe Planeta Jakku, ce va fi atrasă fără voia ei în mijlocul acțiunii.3

 
Recenzii Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Star Wars: The Force Awakens accentuează o dată în plus ideea că nu are niciun sens găsirea unor subiecte noi, când și reciclarea celor vechi funcționează la fel de bine pentru aducerea spectatorilor la cinema.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
„Star Wars: The Force Awakens” nu discrediteaza mostenirea cinematografica semnata de Lucas. Insa nici nu vine la pachet cu un ambalaj nou, ci doar il face mai atragator. Ceea ce nu este gresit deloc.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Fanii trilogiei iniţiale vor descoperi o întoarcere la formă a francizei, J.J. Abrams aducând pe ecrane un spectacol cinematografic atent construit şi impresionant în format 3D.
Emil Călinescu – CinEmil
Star Wars: Trezirea Fortei este revenirea in forta (ca despre ea e vorba in toata seria, nu?) a francizei si o binemeritata spalare a rusinii celor 3 prequel-uri.
Ionuț Bănuța – Filme-carti
[…] filmul o să placă nu numai fanilor vechi, ci și generației de azi și ne va face să așteptăm cu sufletul la gură episodul VIII. Poate că acolo Forța se va trezi de-a binelea.
Andreea Verde – Metropotam
Sunt momente in care te bucuri ca un copil mic si aplauzi (da, chiar s-a aplaudat in scena), momente in care razi zgomotos ca-n liceu (si asta s-a intamplat), altele in care te pui in ipostaza de adult matur ori de parinte, de invatacel. Mai multe straturi. Un soi de metamorfozare colectiva. Intr-o nota pozitiva.
Iulia Mirica – Orașul Meu
The Force Awakens pastreaza ideea de baza a bataliei intre bine si rau, fiecare parte schimbandu-si numele de-a lungul anilor, dar in principiu ramanand aceeasi poveste mai mult sau mai putin incurcata.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Filmul este lung, dar nu simţi cum se scurge timpul. Acţiunea nu doar lipită, ci bine legată. Ai vrea să nu se mai termine. Poate că spre final asta a şi vrut regizorul, care pare că nu se îndură să încheie.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
Trebuie spus din start şi fără ocolişuri: noul „Star Wars”, varianta 2015, adică inevitabil 3D şi IMAX, este un triumf al genului SF. Nu doar raportat la direcţia pe care a trasat-o întreaga serie (de altfel, uşor supraevaluată), începând din 1977, ci pentru tot ceea ce înseamnă blockbuster în prezent.
Geoffrey Macnab – The Independent
Un film plin de bunătăți pentru fanii seriei, dar unul care poate capta imaginația și unei noi audiențe.
Peter Travers – Rolling Stone
Este tot ceea ce copilul din noi își dorește să vadă la cinema — o aventură minunată care ne lasă surprinși, speriați și euforici.
Michael Burgin – Paste Magazine
În sfârșit, pot urmări un nou capitol din saga Star Wars și de-abia să aștept următorul film. Ceea ce este plăcut.
Erin Free – FilmInk
Cu un ritm excelent, inteligent și cu respect moderat pentru filmele originale, secvențe de acțiune energice, și o poveste ambițioasă, Star Wars: The Force Awakens este o continuare aproape perfectă a celei mai iubite francize din toate timpurile.
Peter Bradshaw – The Guardian
JJ Abrams risipește amintirile prequelurilor lui George Lucas, cu o revenire captivantă și romantică într-o lume în care nu realizai că ți-a lipsit atât de mult.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.Com
O aventură extraordinară, plină cu personaje tipice cu motivații plauzibile, confruntări melodramatice conduse de emoții puternice, și interpretări care pot fi descrise ca fiind bune, punct, în loc de “bune, pentru Star Wars”.
Helen O’Hara – Empire
Dacă ar fi fost să faci o listă cu ingredientele esențiale unui film Star Wars, le-ai găsi aproape pe toate în varianta lui J.J. Abrams care încearcă să trezească la viață această franciză gigant.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Deși este clar o îmbunătățire față de cele trei prequeluri… “The Force Awakens” este la cel mai bun nivel doar uneori și la început, succesul său depinzând de cine dintre veteranii francizei se află pe ecran.
Drew McWeeny – HitFix
De la prima linie a secvenței de început, este clar că JJ Abrams, Michael Brandt și Lawrence Kasdan au redresat seria pe drumul cel bun…
Manohla Dargis – New York Times
Oferă emoții, cu o amprentă de umanitate.
Eric Kohn – IndieWire
O distractivă odisee spațială, care îmbrățișează atracția originalelor.
Terri Schwartz – IGN
Star Wars: The Force Awakens este filmul care promitea să fie, cu noi personaje deosebite, respect pentru trilogia originală și o bună înțelegere a ceea ce face franciza să funcționeze pentru fani.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Star Wars: The Force Awakens pompează o nouă energie și viață într-o franciză care intrase în umbră.


3 Comentarii


 1.  
  herascu

  Când ești fan StarWars nu ai ce comenta. Tot aud ca 1,2,3 au fost proaste. Mai proaste ca ce? Povestea lui Vader.Anakin este mitologică. Nici nu contează cine și cum o spune.
  7 este o groapă de gunoi în care strălucesc icoanele vechi: Solo, Leia, Chewie, Luke, R2D2, 3PO, Millennium Falcon, sabia cu lumina albă…
  JJAbrams este un iconoclast ce s.a folosit de vechea frumusețe pentru a o ucide de tot.
 2.  
  daniel7472

  De acord cu herascu; Ep. 7 este de departe cel mai prost film star wars.
  Sunt fan star wars de la inceputuri, dar ce am vazut aseara nu are ce cauta in universul star wars. Cred ca totul s-a terminat odata cu plecarea lui George Lucas.
 3.  

  Partea a 7-a nu prea este in concordanta cu celelate parti din Star Wars. Din partea mea trebuiau sa se multumeasca cu primele 6 parti, nu sa strice un film epocal cu un film de 2 bani care se presupune a fi ceva super.

  Răspunde


  (obligatoriu)