Știri
 

Tipografic Majuscul (2020)

Tipografic Majuscul

 

Tipografic Majuscul (2020) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
21.02.2020
Gen:
Durata:
128 minute
Rating:
AG - Audiență generală
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 4 critici/bloggeri de mai jos.
100%
100


Parerea ta
niciun vot

 
Regia
Scenariu
Actori

Sinopsis Tipografic Majuscul (2020)

Tipografic Majuscul pune în legătură, prin tehnica montajului, două povești și două istorii. Una este povestea reală a adolescentului Mugur Călinescu, care, în 1981, a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Povestea lui e pusă în scenă așa cum a reconstituit-o Gianina Cărbunariu din dosarul lui de Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, exact din aceeaşi perioadă.0

 
Recenzii Tipografic Majuscul (2020)
 
 
Victor Morozov – Dilema Veche
Abordarea lui Jude a devenit, la suprafață cel puțin, din ce în ce mai sobră – dar asta nu reduce cu nimic bogăția interioară a unui film precum Tipografic Majuscul.
Delia Marc – Filme-carti
Un film pe care TREBUIE sa il vedeti si pe care TREBUIE sa il revad.
Mihai Brezeanu – Liternet
Teoretic, privim imagini de ficţiune din 2020 şi imagini de arhivă, documente de epocă, de acum aproape 40 de ani. După o vreme, graniţa ficţiune-documentar dispare. Artificialitatea căutată de turnajul contemporan al lui Jude îşi da mâna cu cel din imaginile difuzate pe atunci de unica televiziune disponibilă.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
Radu Jude îşi continuă interesul pentru trecutul României. Acum o face sub forma unui film-eseu greu de încadrat, prin care duce căutările sale stilistice recente într-o zonă radicală şi extrem de ofertantă.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)