Știri
 

12 Years a Slave (2013)

12 ani de sclavie

 

12 Years a Slave (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
03.01.2014
Durata:
134 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 17 critici/bloggeri de mai jos.
94%
94


Parerea ta
9 voturi

 
Actori

Sinopsis 12 Years a Slave (2013)

Solomon este soţ şi tată fericit. Alături de familia sa trăieşte liniştit ca om liber să facă ce vrea cu viaţa lui. Dar într-o zi este prins şi luat sclav pe plantaţie.

Noul stăpân are legi dure şi noii colegi vorbesc pe şoptite despre pedepsele care li se aplică frecvent. Însă eroul filmului are ca unic ţel să supravieţuiască oricărei bătăi, oricărei munci grele, doar ca să ajungă cândva înapoi acasă, la familie.1

 
Recenzii 12 Years a Slave (2013)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Fără îndoială că aceasta este o poveste înduioșătoare. […]
Și, fără îndoială, Steve McQueen știe cum să o prezinte, iar John Ridley știe cum s-o scrie. Însă, rezultatul este aproape dezamăgitor, în ciuda interpretării convingătoare a lui Chiwetel Ejiofor.
Delia Marc – Filme-cărți
Din punctul meu de vedere insa, in acest film exista un tratament destul de soft al violentei si tragismului la care sunt supusi oamenii de pe mosia lui Apps, exista o atitudine extrem de pasiva a acestor sclavi si viata lor este prezentata prin trasaturi reduse si schematice.
Cinefilul – FilmeTari
Povestea este spusă fără ocolișuri de către Steve McQueen, care nu încearcă să cosmetizeze nimic și prezintă câteva scene violente, dar și secvențe greu de privit pentru firile mai sensibile. Insistă foarte mult pe prim-planuri, pe trăirile personajelor, pentru a obține cât mai multă emoție. Interpretările actorilor sunt nemaipomenite.
Cristina Zaharia – Port.ro
Aşa împachetat cum este într-un ambalaj foarte frumos, cu toată violenţa şi furia de care e în stare, el arată hotărât cu degetul către ororile neştiute şi nespuse de nimeni încă până acum.
Annlee Ellingson – Paste Magazine
E un pic dezamăgitor faptul că suma tuturor elementelor filmului este mai mică decât întregul. După tot ce a fost înainte, cu toate emoțiile transmise, finalul nu surprinde cu nimic
Susan Wloszczyna – RogerEbert.com
“12 Years a Slave” este un film sobru, meditativ, aproape poetic
Manohla Dargis – New York Times
Genialitatea lui “12 Years a Slave” stă în insistența cu care prezintă răul banal și teroarea care se inflitrează în suflete
Peter Travers – Rolling Stone
Nu vei putea să-l pui într-un anumit loc din mintea ta și să-l uiți. Ce avem aici este pur și simplu un clasic, tulburător și genial.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Când un regizor care nu clipește niciodată abordează un subiect îngrozitor, rezultatul inevitabil este un coșmar în plină zi. Bun venit, dacă e corect să spun așa, în lumea lui “12 Years a Slave”.
Matt Patches – IGN
O experiență îngrozitoare, dar una care trebuie văzută.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Poate că prin natura poveștii, filmul nu se poate abține și devine melodramatic uneori, dar devine din ce în ce mai bun pe parcurs, până la finalul copleșitor.
Gregory Ellwood – HIT FIX
“12 Years” este o dramă intensă, condusă de regia îndrăzneață a lui McQueen și de cea mai bună interpretare din carieră a lui Chiwetel Ejiofor.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
12 Years a Slave este un film despre o viață furată și, astfel, ne lasă să descoperim ce este viața.
Paul MacInnes – The Guardian
Puternic, visceral și fără milă, 12 Years a Slave este nu numai un film măreț, ci unul obligatoriu.
William Goss – Film.com
Printre cele mai cumplit de precise povești despre sclavie din istoria cinemaului.
Eric Kohn – Indiewire
un alt punct de referință în filmografia, și așa impresionantă, a lui McQueen, care îmbină formalismul cerebral din filmele sale de început cu o structură narativă captivantă.
Chris Willman – The Playlist
Amistad îl întâlnește pe Marquis de Sade, în persoana unui stăpân de sclavi interpretat de Michael Fassbender, care își supune victimele la mai multe torturi decât Mel Gibson și-ar fi putut imagina pentru Isus.


1 comentariu


  1.  
    5%

    O povestea adevărată a unui bărbat care luptă pentru supravieţuire şi libertate la un alt nivel! Nota maxima!

    Răspunde


    (obligatoriu)