20th Century Fox își cere scuze pentru campania de promovare a filmului A Cure for Wellness

a-cure-for-wellness-fake-news-campaign

La americani, președintele Trump a readus în discuție noțiunea de fake news și a făcut-o populară. Așadar, cei de la 20th Century Fox și Regency, companiile din spatele filmului A Cure for Wellness, s-au gândit să profite de situația actuală și au încercat o campanie un pic mai neconvențională.

Astfel, după cum a descoperit săptămâna aceasta Buzzfeed, a fost creată o rețea de site-uri de știri false pentru promovarea noului film de Gore Verbinski. Așa au apărut site-uri precum: Sacramento Dispatch, Salt Lake City Guardian, Houston Leader, NY Morning Post și Indianapolis Gazette, toate semănând la design cu site-uri cunoscute de știri.

Acestea publicau știri false combinate cu detalii reale pentru o mai mare credibilitate. În plus, toate site-urile aveau bannere cu trimitere la filmul A Cure for Wellness.

Cea mai distribuită știre falsă de pe aceste site-uri a avut titlul LEAKED: Lady Gaga Halftime Performance to Feature Muslim Tribute și a primit peste 65000 de distribuiri pe rețelele de socializare.

Pentru promovarea filmelor noastre, încercăm să facem tot posibilul să depășim granițele promovării tradiționale și să aducem mesajul la consumatori. Însă, în acest caz, am greșit.
– a declarat într-un comunicat de presă Dan Berger, purtătorul de cuvânt al companiei 20th Century Fox

După dezvăluirea făcută de Buzzfeed, toate linkurile către site-urile de fake news au fost redirecționate către site-ul oficial al filmului.

A Cure for Wellness a avut premiera vineri, 17 martie, și poate fi găsit în programele majorității cinematografelor de la noi.

https://youtu.be/0eA7L1n0jR8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *