5 filme indie din 2014, care au atras atenția

filme-indie

Filmele independente încep să atragă tot mai mult atenția. Nu numai pe cea a criticilor, ci și a publicului. Multe dintre ele nu sunt realizate chiar într-un stil comercial, dar au reușit să câștige un public numeros și datorită premiilor obținute la diverse festivaluri, fie pentru regie, scenariu sau interpretare.

Actorii din aceste filme nu sunt foarte cunoscuți iar șansele să le găsești numele prin chestionarele cu vedete din reviste sau pe cartoanele de bingo cu celebrități sunt aproape nule. Însă acest lucru nu înseamnă că interpretarea lor lasă de dorit.

Iată mai jos cinci filme independente din 2014 care merită văzute.

The Wind Rises

http://youtu.be/imtdgdGOB6Q
Un film de animație japonez, realizat de Hayao Miyasaki, care surprinde câteva momente importante din istoria Japoniei. Astfel, prezintă cutremurul din 1924, care a avut loc în Kanto, perioada depresiunii economice și pregătirea Japoniei pentru intrarea în cel de-al doilea război mondial.

Filmul vorbește și despre vulnerabilitatea umană în fața unor boli precum tuberculoza și atașează la toate aceste lucruri o poveste de dragoste, între eroul principal, Jiro, și muza sa, Nakoto. Visul lui Jiro este acela de a crea cele mai frumoase și rapide avioane și, în cele din urmă, va ajunge creatorul celebrului avion Mitsubishi Zero.

Ida

Un film polonez, regizat de Pawel Pawlikowski, a cărui acțiune se desfășoară în anii 1960. Ida este povestea unei tinere care a trăit într-o mănăstire încă de mică și visează să devină călugăriță. Filmul se concentrează asupra perioadei în care Ida descoperă că are o mătușă și plănuiește să o viziteze înainte de a depune jurământul.

În urma întâlnirii cu aceasta, află că mătușa sa este comunistă iar ea este evreică. Filmul continuă să prezinte lupta Idei cu propriile dorințe și cu așteptările pe care societatea le are de la ea.

Gloria

Gloria este povestea unei femei de 58 de ani care continuă să se considere încă tânără. Și pentru a-și dovedi acest lucru, se aventurează prin baruri, organizează petreceri și începe chiar să frecventeze cazinouri și săli de bingo, unde întâlnește o mulțime de bărbați. Seria sa de aventuri încetează atunci când întâlnește un bărbat de care se îndrăgostește. Filmul arată cum femei ca Gloria reușesc în cele din urmă să-și descopere rostul în viață.

Like father, Like Son

Un alt film japonez, care s-a numărat printre cele selecționate la festivalul de la Cannes, Like father, Like Son este opera regizorului Kore-Eda Hirokazu. Criticii l-au lăudat pentru interpretările convingătoare ale actrilor și l-au descris ca fiind un excelent exemplu despre ce înseamnă să fii tată.

Love is strange

Un film despre doi bărbați, care, după ce și-au petrecut 39 de ani împreună, decid să se căsătorească. Acest lucru îi face să-și piardă slujbele, prietenii, familiile, și, în cele din urmă, aleg să se despartă.

Filmul este regizat de către Ira Sach, care prezintă o frumoasă poveste de dragoste.

Aceste cinci filme sunt doar câteva exemple de filme independente din 2014 care merită văzute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *