Cea de-a șaptea ediție a One World România cuprinde 50 de filme, împărțite în 5 secțiuni principale, o secțiune dedicată regizorului polonez Marcel Lozinski, o secțiune în care sunt grupate diverse teme speciale și alte două secțiuni, intitulate: Work-in-Progress și Ce caută teatrul la cinema?!
Dar iată care sunt cele cinci secțiuni principale:
După 25 de ani
- cuprinde 6 documentare recente care documentează și revizitează perioada comunistă, un sfert de secol mai târziu, dar conține și un program de 5 scurtmetraje românești realizate în perioada 1963-1983 la studioul Sahia.
Rebeli pentru cauze
- aduce în atenție exemple de activism neconvențional din spațiul ex-sovietic, dar și două filme românești prezentate în premieră, care completează tabloul activismului contemporan: „Toamna românească” (regia: Matei Budeș) și „București, unde ești?” (regia: Vlad Petri).
Statul strâmb
- o selecție de documentare despre felurite cazuri de corupție din toată lumea, inclusiv „Putin’s Games” – un film despre mita, corupția, degradarea mediului și violarea drepturilor omului din spatele recent încheiatelor Jocuri Olimpice de la Soci.
Clinica mass-media
- cuprinde 6 filme – unele mai serioase, altele care tratează situația cu mult umor – care analizează starea presei în momentul de față, în mai toate colțurile lumii.
Și dragostea e un drept al omului
- cuprinde 4 povești despre relații neacceptate – de societate, de familie, de legile țării în care trăiesc. Fiecare dintre filmele acestei secțiuni găsește o formulă cinematografică specială pentru a vorbi despre dragoste.
Festivalul One World Romania se va desfășura în perioada 17-23 martie, în București.
Lista completă cu filmele prezente în festival poate fi găsită pe site-ul oficial al evenimentului.