6 filme tari cu Steve Buscemi

Zilele trecute am avut un concurs pe pagina noastră de Facebook, la care întrebarea era: care este filmul vostru preferat cu Steve Buscemi? Ei bine, în urma răspunsurilor primite ne-am gândit să cumulăm preferințele voastre într-un top. Așadar, iată cele mai votate filme cu Steve Buscemi:

1. 28 Days / 28 de zile (2000), regia Betty Thomas.
28 Days este o comedie care o are pe Sandra Bullock în centrul atenției, alături de Viggo Mortensen și Dominic West. Este genul acela de comedie de weekend, cu care Sandra Bullock ne-a obișnuit. Filmul nu a beneficiat de prea multe recenzii pozitive și nici nu a câștigat prea mulți bani, deși… poate ar fi meritat.

2. Grown Ups / Oameni mari și fără minte (2010), regia: Dennis Dugan
E suficient să zic Adam Sandler și veți ști la ce să vă așteptați de la acest film. La naiba, de la orice film cu Adam Sandler. Toate sunt la fel. Parcă fiecare scenariu e o copie a celui precedent, cu doar câteva detalii schimbate. Cu toate astea, pe la începutul anului, la gala People’s Choice Awards a câștigat premiul pentru Cel mai bun film de comedie.

3. Ghost World / O lume de fantome (2001), regia: Terry Zwigoff
Era cazul să ajungem și la un film cu adevărat bun! Primul film de ficțiune regizat de Terry Zwigoff a fost și filmul care l-a adus în atenția publicului larg, avid de comedii imprevizibile și drame pline de emoție. Ghost World îmbină perfect ambele genuri și ar fi putut însemna și începutul unei frumoase cariere pentru Thora Birch. Numai că, în mod cu totul surprinzător, lucrurile au evoluat altfel în ceea ce o privește. Nu același lucru se poate spune, însă, despre Scarlett Johansson…

4. Interview / Interviu (2007), regia: Steve Buscemi
Interview este al patrulea (și cel mai recent) film de lungmetraj regizat de Steve Buscemi și poate cel mai reușit. Acesta este un remake după filmul din 2003, cu același nume, al regizorului olandez Theo van Gogh. De altfel, van Gogh plănuise să realizeze el însuși o versiune în limba engleză, dar n-a mai apucat, fiind asasinat în 2004. Interview e un film-experiment în care Sienna Miller dovedește că poate juca și că poate fi mai mult decât o simplă apariție blondă sexy pe ecrane.

5. Reservoir Dogs / Profesioniștii crimei (1992), regia: Quentin Tarantino
În 1992, Quentin Tarantino își aduna câțiva prieteni și realiza primul lui film de lungmetraj: Reservoir Dogs. Astfel, ajungea, practic, aproape ”peste noapte”, unul dintre cei mai influenți și controversați cineaști ai anilor 90. Publicul l-a plăcut instantaneu, criticii n-au avut nimic de comentat, iar la gala Independent Spirit Awards din 1993, Steve Buscemi câștiga premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar.

6. The Big Lebowski / Marele Lebowski (1998), regia: Joel Coen
Când spui Big Lebowski, spui Jeff Bridges și nu Steve Buscemi. Însă de foarte puține ori Buscemi a fost personajul principal în filmele în care a jucat. Și asta nu are absolut nimic de-a face cu talentul actoricesc (care fără îndoială nu-i lipsește). De altfel, relația lui cu frații Coen începuse cu mult înainte; până la Big Lebowski, Buscemi fiind inclus și în alte filme ale regizorilor americani, precum Barton Fink (1991) sau Fargo (1996).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *