A început Festivalul Internațional de Film București

Astăzi la ora 19.00, la Cinema Studio, a debutat cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Film București.

Primul film proiectat în cadrul festivalului (în afara competiției) a fost Cirkus Columbia, regizat de către unul dintre invitații speciali ai Bucharest IFF: Danis Tanovic.
Mâine, tot la Cinema Studio, de la 18.30, încep și proiecțiile filmelor din competiție, cu Winter’s Bone – regizat de către Debra Granik, premiat la Sundance 2010 și de patru ori nominalizat la Oscar 2011.
Alături de acesta, în competiție vor mai concura filme care au cunoscut deja succesul în cadrul diferitelor festivaluri la care au participat: Meek’s Cutoff (regia: Kelly Reichardt); Animal Kingdom (regia: David Michôd) – Marele Premiu al Juriului la Sundance 2010 și nominalizat la Oscar 2011, la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar; Beyond (regia: Pernilla August); Exit Through the Gift Shop (regia: Banksy) – câștigător al secțiunii Cel mai bun documentar la Independent Spirit Awards 2011 și nominalizat la Oscar 2011; Abel (regia: Diego Luna); Four Lions (regia: Chris Morris) – premiat pentru Cel mai bun debut la BAFTA 2011.

Pe lângă aceste filme din competiție, vor mai fi proiectate și alte filme care au atras atenția criticilor de film la diferite festivaluri renumite. Este vorba despre filmul lui Olivier Assayas – Carlos; Kaboom – în regia lui Gregg Araki; cea mai nouă creație semnată Takashi Miike – 13 Assassins; o comedie cu Ben Stiller în rolul principal și regizată de Noah Baumbach – Greenberg; filmul lui Stephen Frears prezentat la Cannes 2010 – Tamara Drewe; și câștigătorul Ursului de Aur la ediția de anul acesta a Festivalului de la Berlin – Nader and Simin: A Separation, regizat de iranianul Asghar Farhadi.

Festivalul Internațional de Film București se va încheia duminică, 17 aprilie, iar programul acestuia îl poți găsi pe site-ul oficial al evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *