Actori, regizori și producători, despre Scurt / 4: Istorii de inimă neagră

scurt-pe-4-opinii

Omnibusul Scurt / 4: Istorii de inimă neagră, o colecție de patru scurtmetraje românești, a căror temă centrală este moartea, va avea premiera în cinematografe vineri, 28 noiembrie.

Cele patru filme sunt: O lume nouă (regia: Luiza Pârvu), Trece și prin perete (regia: Radu Jude), Kowalski (regia: Andrei Crețulescu) și Să mori de dragoste rănită (regia: Iulia Rugină).

Iată ce spun cei care au contribuit la realizarea lor.

Toma și Luiza au reușit să recreeze un univers și, prin intermediul scenariului, am pășit și noi în timp, ne-au luat parcă de mână și ne-au pus în fața cufărului cu amintiri, deschis special pentru noi, unde am dat de tainele familiei Ciotloș și de oameni cu destine și încercări greu de închipuit azi, în secolul în care pare că suntem la un click distanță de tot ce ne dorim. Oare, însă, chiar suntem?
– Olimpia Melinte, în rolul principal feminin din O lume nouă.

E cineva care nu își amintește de fricile copilăriei? Trece și prin perete ne întoarce în timp și ne arată cât de departe sunt oamenii mari de noi copiii, chiar atunci când ne iubesc necondiționat. Filmul lui Radu este în fond un thriller neconvențional, un alt fel de a aduce în fața publicului opera lui A. P. Cehov.
– Ada Solomon, producătoarea filmului Trece și prin perete.

A fost unul dintre cele mai grele roluri pe care le-am avut de jucat, a fost ca la teatru, totul fiind într-un cadru trebuia să funcționeze fără greșeală. Norocul meu a fost că am avut parteneri de excepție lângă mine.
– Andi Vasluianu, despre rolul său din Kowalski.

Am avut mari emoții când Iulia a venit cu propunerea să facem un film bazat pe prezența Angelei Similea și pe una din melodiile de succes interpretate de dumneaei. Însă, după ce i-am propus acest proiect, am primit un răspuns pozitiv și entuziast cum mai rar primești din partea persoanelor celebre.
– Dragoș Bucur, unul dintre producătorii filmului Să mori de dragoste rănită.

Nici că se putea o colecție mai eclectică de scurtmetraje decât acest careu de ași care mizează totul pe o singură carte: moartea. Dincolo de tonul întunecat si nuanțele sumbre ale fiecărui film în parte, există un condiment de ludic si de inocență care transformă o experiență potențial alienantă într-una plină de emoție, umor negru si vitalitate.
– Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, și cel care a avut ideea adunării celor patru filme sub un generic comun.

Scurt / 4: Istorii de inimă neagră va rula în cinematografele din București, Brașov, Botoșani, Craiova, Cluj, Constanța, Focșani, Iași, Pitești, Piatra Neamț, Slobozia și Târgu Mureș.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *