Anim’est 2012 > Germania, țara invitată

Până la începutul lui octombrie nu mai este chiar așa de mult și cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est începe să-și definitiveze programul.
În plus, ieri a fost lansat și vizualul pentru 2012, pe care îl puteți vedea mai jos.

Una dintre primele vești pe care le-am primit de la organizatorii Anim’est este legată de țara invitată. Aceasta este Germania și ni se pregătesc câteva evenimente interesante.

Astfel, în primul rând, incursiunea în lumea animației germane va începe cu un program intitulat German Animated Film: Between Art, Politics and Propaganda, o colecţie de filme din 1917 până în 1990, care include filme de propagandă ca John Bull, reclame care promovează protecţia împotriva moliilor (Gobol Mottenschutz), dar și un film realizat în 1943 prin tehnica picturii direct pe film, Semicolon Ballet, de Herbert Seggelke.

„Zeitgenossen“ – Selected German Animated Films from 1990 until now este al doilea program dedicat animației germane și va aduce la București filme precum Balance (regia: Wolfgang & Christoph Lauenstein), o animaţie cu păpuşi care a primit Oscarul pentru scurt-metraj în 1990, dar și The External World (regia: David O’Reilly), câștigătorul Premiului pentru cel mai bun scurtmetraj, la ediția de anul trecut a Anim’est.

De asemenea, în octombrie, vor putea fi văzute la Anim’est și două lungmetraje germane: The Adventures of Prince Achmed, al lui Lotte Reiniger, din 1926, care este, de altfel, cel mai vechi lungmetraj de animaţie care s-a păstrat până astăzi, și The Conference of Animals, regizat de Curt Linda, în 1969, care este primul lung-metraj de animaţie color din cinematografia germană.

Stuttgart Animation Film Festival este festivalul invitat al ediției de anul acesta, iar HFF Postdam este şcoala de animație invitată.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est se va desfăşura la Bucureşti în perioada 5-14 octombrie 2012, la Cinema Patria, Cinema Studio şi Club Control și puteți sta la curent cu tot ce vă pregătesc organizatorii urmărind site-ul oficial sau pagina de Facebook a festivalului.

Un comentariu la „Anim’est 2012 > Germania, țara invitată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *