Anim’est 2012 se deschide cu ParaNorman

Aflat la cea de-a șaptea ediție, Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est se va deschide vineri, 5 octombrie, cu o proiecție specială, în premieră în România, a filmului ParaNorman.

ParaNorman este o creație a studioului american de animație – Laika. Acesta are în portofoliu și filmul lui Henry Selick, din 2009, Coraline, care a fost nominalizat atât la Oscar, cât și la Globurile de Aur, la categoria Cel mai bun film de animație.

ParaNorman este un thriller-comedie al cărui protagonist, un băiețel de 11 ani cu puteri speciale, Norman Babcock, are de-a face cu zombi, fantome, vrăjitoare și – cel mai rău – cu adulți, în încercarea de a-și salva orășelul de revolta care se pregătește în adâncuri, sub morminte.

Printre cei ale căror voci se fac auzite în ParaNorman se numără: Kodi Smit-McPhee, Casey Affleck, Anna Kendrick, John Goodman, Leslie Mann, Jeff Garlin, Christopher Mintz-Plasse, Elaine Strich, Tempestt Bledsoe, Bernard Hill și Alex Borstein, în timp ce regia este semnată de Sam Fell și Chris Butler. Scenariul a fost scris de Chris Butler.

Studioul Laika va fi, de altfel, invitat special în toamnă, la Anim’est, iar Mark Shapiro, Head Of Entertainment Brand Marketing al studioului american va vorbi despre lucrurile din spatele producției acestui film, va prezenta un making-of despre sutele de obiecte realizate manual pentru ParaNorman, va da detalii, însoțite de imagini, din laboratorul filmului și va aduce la București câteva dintre păpușile animate.

Așadar, iată un prim motiv să vă notați de pe acum în calendar următoarele detalii: Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est se va desfășura anul acesta în perioada 5 – 14 octombrie, la Cinema Patria, Cinema Studio și Club Control din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *