Anim’est 2013 prezintă: Elveția animată

Anul acesta, festivalul Anim’est ne va face cunoștință cu cele mai interesante filme elvețiene de animație. Astfel, în două dintre secțiunile festivalului vor fi prezentate filme din această țară: Țara invitată și Școala de animație invitată.

În prima secțiune, vom avea în program filme precum L’homme sans ombre (Georges Schwizgebel, 2004), bazat pe o povestire a lui Adelbert von Chamisso, inspirată de Faust, Nosferatu Tango (Zoltan Horvath, 2002) sau Le Carré de Lumière (Claude Luyet, 1992), dar și mai recentele The Little Bird And The Leaf (Lena von Döhren, 2012), selectat la Animafest Zagreb și Berlinale Generation și nominalizat la Swiss Film Award 2013, sau Not About Us (Michael Frei, 2012), premiat la Melbourne International Animation Festival, Tallinn sau ANIFEST Teplice, dar proiectat și la Annecy.

Totuși, punctul de atracție al secțiunii va fi filmul Max & Co., al regizorilor Frédéric și Samuel Guillaume, care a mai fost prezentat în competiția Anim’est 2008 și a primit premiul publicului la Annecy 2007. Cei doi regizori elvețieni vor fi prezenți la proiecție, dar vor susține atât un masterclass, cât și un workshop de două zile.

În cadrul celei de-a opta ediții a Anim’est, secțiunea Școala invitată are în centrul atenției Hochschule Luzern (Universitatea de Ştinţe Aplicate şi Arte din Lucerna), care ne aduce o selecție dintre cele mai bune producții ale studenților săi, printre care Animal Kingdom (Nils Hedinger, 2010), prezentă în competiția Anim’est de acum trei ani, Signalis (Adrian Flückiger, 2008), Bon Voyage (Fabio Friedli, 2011) sau La Fênetre (Camille Müller, 2012).

În plus, unul dintre invitații festivalului va fi decanul Otto Adler, director al programului de animație de la Leipzig Film Festival, co-fondator al Fantoche International Animation Festival și fondator al secțiunii de animație a Black Nights Film Festival Tallin.

Puteți sta la curent cu toate noutățile de la Anim’est 2013 urmărind contul de Facebook al festivalului, contul de Twitter sau pe cel de Instagram.

Vizualul din acest an al festivalului Anim’est

animest-2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *