Anim’est ajunge la Brașov

După ce a cucerit Bucureştiul şi Chişinăul, Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est ajunge la Braşov. Prima ediţie va avea loc în perioada 22-25 mai în Piaţa Sfatului (în aer liber) şi la Sala Patria a Filarmonicii Braşov şi va cuprinde o selecţie a celor mai bune şi mai recente animaţii prezentate în ediţiile din capitală.

Printre titlurile hit programate pentru Braşov fac parte Ernest et Célestine (r. Stéphane Aubier Vincent Patar şi Benjamin Renner) recompensat cu premiul César pentru Cel mai bun film de animație în 2013, nominalizat la Oscar în 2014 şi câştigătorul Marelui Premiu la Annecy anul trecut. Un film 2D care îi va unge pe suflet pe fanii animației old school cu un vizual fidel stilului ilustrațiilor seriei de cărți și cu personaje adorabile ce par desenate în acuarelă. O altă proiecţie eveniment este şi Waltz with Bashir. Filmul poartă semnătura regizorului israelian Ari Folman care, prin ceea ce el a numit “documentar animat”, realizează o călătorie prin Beirutul din timpul masacrului din septembrie 1982. Din selecţie mai fac parte Mary and Max, povestea savuroasă a doi prieteni prin corespondenţă, semnată de Adam Eliot, unul dintre cei mai cunoscuţi animatori independenţi sau Spirited Away, una dintre cele mai aclamate animații ale lui Hayao Miyazaki, care a spart toate recordurile de încasări în Japonia în anul lansării şi a câştigat o mulţime de premii, printre care Ursul de Aur la Berlinala din 2002 şi Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie, în 2003.

Din programul Anim’est Braşov nu lipseşte nici Animation Worksheep, atelierul destinat  pasionaţilor de animaţie care își doresc o carieră în domeniu. Pe 24 mai, de la ora 17:00, la Sala Patria, toți cei interesați de realizarea filmelor de animație sunt așteptați la prezentarea platformei educaționale care are deja 48 de absolvenți, 25 dintre ei lucrând deja ca animatori în studiouri specializate. Nu va lipsi nici Minimest, secţiunea dedicată copiilor, cu titluri precum Coraline, Le Jour des Corneilles și Ponyo.

În plus, până pe 20 mai, Anim’est Braşov caută voluntari fabuloşi care să ajute la buna desfăşurare a primei ediţii. Detalii despre înscriere găsiți pe site și dacă vreți să aflați mai multe despre ce înseamnă să fii voluntar la festival, citiți aici câteva dintre gândurile  voluntarilor de la ediția 2013 București http://www.animest.ro/cautam-voluntari-.aspx.

Programul complet şi mai multe detalii despre selecţie vor fi disponibile în curând.

La final, luaţi-vă un minunt să admiraţi minunăţia de poster a ediţiei de la Braşov, realizat, bineînţeles, de susţinătorii oiţei de la Ogilvy Advertising.

poster Animest Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *