Anim’est se adresează copiilor

Ca și în anii precedenți, Anim’est are și în 2012 cu ce să-i atragă pe cei mici. În primul rând, este vorba despre secțiunea Minimest, care se află la ediția cu numărul șapte, numai că de data aceasta este și secțiune competitivă. 17 scurtmetraje, împărţite pe trei grupe de vârstă, vor concura pentru trofeul secţiunii.

Astfel, filmele care concurează în secțiunea Minimest au fost grupate în trei sub-secțiuni: pentru copii între 3 și 6 ani, pentru copii peste 6 ani și pentru copii peste 7 ani.

Lista cu scurtmetrajele care intră în concurs poate fi vizualizată pe site-ul Anim’est.

În afară de scurtmetraje, în cadrul Minimest, organizatorii au pregătit și patru filme de lungmetraj, care vor rula în afara competiției:

  • Den kæmpestore bjørn / The Great Bear – Danemarca, 2011, 73’ – r. Esben Toft Jacobsen
  • Puss in Boots – SUA, 2011, 90’ – r. Chris Miller
  • Madagascar 3 – SUA, 2012, 85’ – r. Eric Darnell, Conrad Vernon, Tom McGrath
  • Die Konferenz der Tiere / Animals United – Germania, 2010, 93’ – r. Holger Tappe

Însă copiii nu se vor bucura numai de proiecțiile de filme, ci vor avea și câteva activități interesante la care pot participa: atelierul de origami, susţinut de trainerii de la Cursuri Origami cu ajutorul Muzeului Antipa, unde cei mici se vor putea familiariza cu tehnica plierii hârtiei, apărută în Japonia în urmă cu câteva sute de ani, sau atelierul de decoupage, oferit de SmartKidsLand, în cadrul căruia, cu ajutorul unor materiale speciale, copiii vor decora un obiect cu un personaj din desenul animat vizionat.

În plus, aflat la a treia ediție, Workshopul Anim’est oferă ocazia unui număr de 15 copii cu vârste între 8 și 12 ani să-și dea frâu liber imaginației și să creeze un scurtmetraj de animație, sub îndrumarea animatoarei Rebecca Morse.
Înscrierile la acesta se mai pot face până pe 1 octombrie.

Spot-ul de prezentare al secțiunii Minimest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *