Primele scurmetraje văzute la Festivalul de Film Independent Anonimul mi-au întărit convingerea că minimalismul și drama ”noii generații” vor fi înlocuite, destul de curând, de spaimele, muzica și râsetele unei generații și mai noi.
Lumina firavă
Lumina firavă, de Florina Dumitrache, este o poveste de sfârșit de lume, filmată, după cum îți poți da seama și din titlu, mai mult în penumbră, cu apariția specială a unei doamne zombi. De văzut.
Brigada neagră
Brigada neagră, regizat de Andrei-Nicolae Teodorescu, este un scurtmetraj, care, la cele 20 de minute ale sale, îți lasă impresia că durează, totuși, prea mult. Se joacă cu stereotipiile vieții de la țară și, pe alocuri, reușește să-ți zmulgă (cel puțin) un zâmbet.
Și băieții câteodată
Și băieții câteodată, de Matei Lucaci-Grunberg, se dorește a fi o comedie, creată în jurul unui actor care nu poate să plângă. Chiar dacă nu te face să râzi și, uneori, camera se zgâlțâie fără motiv, este o încercare acceptabilă.
Zi de târg
Ca și primul scurtmetraj amintit aici, Zi de târg, realizat de Sergiu Ciorescu, din Republica Moldova, se desfășoară aproape în întregime într-o lumină confuză. Din nefericire, la fel este și povestea, fiind cel mai slab film dintre cele văzute în această secțiune.
Să mori din dragoste rănită
Să mori din dragoste rănită, al Iuliei Rugină, cea care a făcut și Love Building, e plin de culoare, aduce comedia, muzica și dragostea pe ecran și poate fi considerat un feel-good-movie chiar reușit.
Festivalul Anonimul continuă până duminică, 17 august, în București, la Cinema Studio și Arena Verde Stop.