A apărut trailerul pentru filmul Aferim!

aferim-trailer

După ce săptămâna trecută se lansa posterul filmului Aferim!, iată că astăzi Hi Film Productions anunță lansarea trailerului.

Aferim! este cel de-al treilea film de lungmetraj regizat de Radu Jude și singurul film românesc din Competiția oficială de la Berlinale 2015.

Sinopsis Aferim!

Acțiunea are loc în are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Din distribuție fac parte: Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Posterul și trailerul de la “AFERIM!” nu sunt concepute ca niște unelte de marketing, ci ca un fel de extensii ale filmului. Am încercat să le gândesc pe ambele astfel încât componenta intertextuală a filmului să fie scoasă în evidență, mai ales pentru a aduce un omagiu câtorva modele. Astfel, posterul citează maniera ușor kitschoasă în care erau realizate posterele vechilor filme western. Iar prin trailer încerc, în pur spirit godardian, să omagiez câteva din operele și autorii care au însemnat enorm pentru mine în perioada de pregătire a filmului (și nu numai). Mai sunt multe altele omagiate discret în film, dar prefer să las spectatorilor plăcerea și bucuria de a le remarca”,
a declarat regizorul Radu Jude.

Trailer Aferim!

Poster Aferim!

AFERIM!-POSTER

Aferim! va avea premiera mondială pe 11 februarie, urmând ca pe 6 martie să fie lansat în cinematografele din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *