Argo, Silver Linings Playbook, Brave și Searching For Sugar Man, filmele câștigătoare la ACE Eddie Awards

American Cinema Editors acordă anual, de 63 de ani, premii pentru cel mai bun montaj. Anul acesta, la categoria ”dramă”, a câștigat filmul lui Ben Affleck, Argo, al cărui montaj a fost realizat de către William Goldenberg, care mai fusese nominalizat și pentru Zero Dark Thirty, la care a lucrat alături de Dylan Tichenor.

Acesta este un alt premiu obținut de Argo, film care până acum a mai fost premiat la DGA, PGA și SAG, fiind de altfel desemnat și cel mai bun film la ediția de anul acesta a BAFTA Awards.

La categoria „musical/comedie”, Silver Linings Playbook a fost ales câștigător, montajul fiind realizat de către Jay Cassidy și Crispin Struthers.

În cazul în care nu știți cum să pariați la premiile Oscar, aflați că în ultimii 10 ani, de opt ori filmul care a câștigat fie la categoria dramă, fie la comedie/musical a câștigat mai apoi și Oscarul pentru montaj, iar de șase ori, a câștigat și Oscarul pentru cel mai bun film.

Din 1981, de la Ordinary People, niciun film nu a mai câștigat Oscarul fără să fi fost cel puțin nominalizat la ACE Eddie Awards.

Așadar, iată care sunt cele șase filme nominalizate la Oscar care au fost nominalizate și la aceste premii pentru montaj: Argo, Les Miserables, Life of Pi, Lincoln, Silver Linings Playbook și Zero Dark Thirty.

La categoria ”animație”, câștigător a fost Brave, film ce câștigase în aceeași seară un alt premiu – pentru mixaj de sunet. Cei care s-au ocupat de montajul lui Brave au fost Nicholas C. Smith și Robert Grahamjones.

Iar la categoria ”documentar”, Malik Bendjelloul a plecat acasă cu premiul, fiind recompensat pentru documentarul Searching for Sugar Man.

Filmele câștigătoare la ACE Eddie Awards

DRAMĂ

Argo
William Goldenberg, A.C.E.

COMEDIE/MUSICAL

Silver Linings Playbook
Jay Cassidy, A.C.E. and Crispin Struthers

ANIMAȚIE

Brave

Nicholas C. Smith, A.C.E. & Robert Grahamjones, A.C.E

DOCUMENTAR

Searching for Sugar Man

Malik Bendjelloul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *