Astăzi începe Brașov International Film Festival & Market

În această seară va debuta Brașov International Film Festival & Market, un eveniment care se va desfășura în perioada 19 – 29 iulie, la Teatrul Dramatic “Sică Alexandrescu” și în Piața Sfatului.

Aflat la prima sa ediție, Brașov International Film Festival & Market este organizat de către Brașov Film Center, în colaborare cu Primăria Brașov; cele două organizații semnând la începutul anului un contract de parteneriat pe cinci ani.

Festivalul de la Brașov va prezenta 28 de filme non-violente de lungmetraj, dintre care nouă se vor afla în competiție.

Sunt dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut şi sunt sigur că publicul braşovean va fi încântat de ele”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Bruno Pischiutta, unul dintre membrii juriului, precum și preşedintele Consiliului de Administraţie al „Global Film Studio“, organizație care finanțează acest festival.

Astfel, începând de mâine și până pe 29 iulie, brașovenii sunt invitați la film în fiecare zi de la ora 13:00, la Teatrul Dramatic “Sică Alexandrescu”, unde vor fi proiectate filme în afara competiție, iar de la ora 21:00, în același loc, vor fi prezentate filmele din competiție. De asemenea, vor avea loc și proiecții în aer liber, în Piața Sfatului, zilnic de la ora 19:30.

La toate aceste filme, multe dintre ele fiind prezentate pentru prima dată în România, intrarea publicului este gratuită.

Cele nouă filme din competiție sunt:

Being Flynn (USA 2012),
Zoe (Italia 2011),
Conspirator (USA 2011),
Jane Eyre (Uk 2011),
Rabbit Hole (USA 2010),
California Solo (USA 2012),
Another Year (UK 2010),
Greenberg (USA 2010),
Demain? (Franţa/Portugalia 2012)

Un comentariu la „Astăzi începe Brașov International Film Festival & Market”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *