Se dă startul la Stufstock 10 și odată cu el începe Filmstock

Cea de-a zecea ediție a festivalului Stufstock debutează azi, 23 iulie, la Vama Veche. Iar seara aduce și prima proiecție din cadrul Filmstock.

Astfel, de la orele 22.00, la Papa la Șoni, poate fi văzut Toată lumea din familia noastră, cel mai recent film regizat de Radu Jude, câștigător al Trofeului Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo.

Toată lumea din familia noastră este o comedie neagră, care prezintă cu ironie drama unei familii obișnuite.

Marius este un bărbat divorțat, în vârstă de 30 ani, și tatăl unei fetițe de 5 ani, Sofia, care trăiește împreună cu mama sa. În ziua în care Marius dorește să plece cu fiica sa în vacanță, află că Sofia este bolnavă, dar crede că este o minciună și insistă ca fetița să vina cu el.
Situația scapă rapid de sub control și toată familia este prinsă într-o atmosferă dominată de umor, violență, copilării, intervenții ale poliției și declarații de dragoste.

După acest film, prima seară de Filmstock se încheie cu un program de două ore: Best of One World Romania, o colecție de documentare de scurt, mediu și lungmetraj, care au rulat la festivalul One World România.

Ziua de 24 iulie aduce un al doilea film semnat Radu Jude, Film pentru prieteni.

Personajul principal, interpretat de către Gabriel Spahiu, este un bărbat care își pune în scenă moartea, după ce își înregistrează testamentul video. Filmul nuanțează stările contradictorii și angoasa personajului, care se pregătește de sinucidere ca pentru o ocazie specială.

De la miezul nopții, programul Filmstock continuă cu Best of NexT, o selecție de scurtmetraje de la Festivalul Internațional de Film NexT.

Suicide me sau Sinucide-mă este programat pentru seara zilei de 25 iulie, de la ora 22.00. Regizat de Jamil Hendi, acesta are o durată de 38 de minute și îi are în distribuție pe Vasile Calofir, Magda Catone, Cheloo, Doroteea Petre sau Wilmark.

Filmul lui Hendi prezintă povestea unui bărbat care nu găsește o altă soluție pentru rezolvarea problemelor sale decât aceea de a se sinucide. Numai că este cuprins de teamă și, în cele din urmă, apelează la un ucigaș plătit pentru a-l ”sinucide”.

De la ora 23.00 începe Vara asta, în regia Roxanei Leotescu. Sinopsisul filmului ne spune doar atât: marele premiu la câștigarea unui concurs de talente pare a fi provocarea perfectă pentru vacanța de vară a unor adolescenți.

Iar între orele 0.00 și 2.00, va rula un program de promovare a scurtmetrajelor românești, susținut de Asociația Secvențe, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român din Paris.

Intitulat Best of… Romanian Short Waves, acesta va aduce la Filmstock cele mai bune scurtmetraje prezentate la Short Film Corner din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

Ediția de anul acesta a Filmstock se încheie cu 30.40.50, un film regizat de Iulia Rugină, Eva Perlovici și Stanca Raduora.
Filmul prezinta trei povești diferite ale unor femei de vârste diferite: 30, 40, respectiv 50 de ani, și angoasele existențiale specifice etapelor prin care trec.

De la miezul nopții, Kinofest aduce la Filmstock căștigătorii celor trei secțiuni (Animație, Ficțiune, Micromovie) ale competiției internaționale de scurtmetraj Kinofest 5, dar și o serie de filmulețe comice; toate grupate sub numele: Best of… Kinofest.

Programul complet al festivalului Stuftock poate fi găsit pe site-ul oficial al evenimentului: Stufstock.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *