Azi începe Cinepolitica Extra Time

cinepolitica-extra-time

Astăzi, 17 noiembrie, se dă startul evenimentului Cinepolitica Extra Time, un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

În afară de filmele incluse în program, organizatorii au pregătit și o serie de dezbateri.

Prima dintre acestea are loc în seara de debut, de la ora 20:00, imediat după filmul de deschidere – Up to the Border – A Personal View of the Berlin Wall, și are ca temă Martorii Zidului. Invitați sunt Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei în România, care va vorbi despre experiența sa din perioada căderii Zidului, când ocupa funcția de ambasador al Republicii Federale Germane la Praga și adăpostea refugiați din Germania de Est (RDG), analistul Bogdan Ficeac, care își va lansa proiectul Ostalgia: Nefericiți între lumi, pe tema diviziunii Est-Vest și a Cortinei de Fier, și Sebastian Fitzek, specialist în antropologie politică (SNSPA).

Cea de-a doua dezbatere va avea loc marți, 18 noiembrie, tot de la ora 20:00, iar tema va fi Ultima Cortină. Vor participa Iosif Klein Medesan, redactor la BBC și Vocea Americii în perioada căderii Zidului, colaborator al Europei Libere de la Praga, și Adrian Niculescu, istoric, analist, profesor la SNSPA, autor a numeroase volume pe teme istorice și politice.

Intrarea la dezbateri este liberă.

Programul complet al evenimentul Cinepolitica Extra Time poate fi găsit pe site-ul oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *