Azi începe Festivalul Internaţional de Film Experimental București

A treia ediție a Festivalului Internaţional de Film Experimental București (BIEFF) va debuta în această seară, de la ora 19:00, când, la Cinema Scala, vor fi proiectate scurtmetrajul lui Terry GilliamThe Holly Family (Cel mai bun scurtmetraj la Premiile Academiei Europene de Film 2011) și Pieta – câștigătorul Leului de Aur de la Veneția, cel mai recent film al regizorului coreean Kim Ki-Duk.

De asemenea, Peter Greenaway revine la BIEFF, fiind de anul acesta Preşedinte Onorific al festivalului; filmul său – Goltzius and The Pelican Company, care a avut premiera, recent, la Festivalul de la Roma, va fi proiectat în cadrul Galei de închidere BIEFF, care va avea loc duminică, 25 noiembrie, la Cinema Scala.

În total, vor fi șase zile pentru care organizatorii au pregătit nu mai puțin de 80 de filme experimentale, lungmetraje sau scurtmetraje, care au impresionat juriile festivalurilor de la Berlin, Oberhausen, Cannes, Veneţia sau Locarno. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Scala şi Elvira Popescu din Capitală.

Filmele din competiție au fost grupate în cinci pachete, care vor fi proiectate miercuri, de la 20:30, apoi joi, de la 18:00, urmând ca vineri, de la 18:30, să poată fi urmărite filmele din cadrul celui de-al treilea calup de scurtmetraje, în vreme ce ultimele două calupuri să fie prezentate sâmbătă, cu începere de la ora 17:00.

Joi seară, la Elvira Popescu, vor rula, într-un program special, cinci scurtmetraje care au fost prezente în secțiunea Quinzaine Des Realisateurs a Festivalului de la Cannes, iar la Cinema Scala, alte cinci scurtmetraje, care au fost prezente în cadrul Festivalului Internațional de Film de scurtmetraj de la Oberhausen.

Pe lângă aceste proiecții, organizatorii au pregătit multe alte programe speciale de care publicul se va putea bucura cu atât mai mult, cu cât intrarea la toate filmele este liberă, bineînțeles în limita locurilor disponibile.

Programul complet al Festivalul Internaţional de Film Experimental București poate fi consultat pe site-ul oficial al BIEFF.

Un comentariu la „Azi începe Festivalul Internaţional de Film Experimental București”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *