B-EST IFF devine din acest an BIFF

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film București se va desfășura între 26 martie și 2 aprilie. Cu această ocazie, organizatorii au decis să facă și o schimbare de imagine, astfel că din B-EST IFF, acesta va deveni BIFF (Bucharest International Film Festival).

Proiecțiile BIFF vor avea loc la Cinema Studio, Sala Horia Bernea a Noului Cinematograf al Regizorului Român (MȚR), precum și în Sala Cervantes a Institutului Cervantes.

Filmul care va deschide festivalul va fi cea mai nouă creație a lui Paolo SorrentinoLa Grande Belezza / The Great Beauty, recent premiat la BAFTA, pentru cel mai bun film străin și fiind unul dintre filmele nominalizate la Oscar, la aceeași categorie.

Pe lângă secțiunile obișnuite – Competiție, Panorama și Filmele Copiilor – BIFF va inaugura secțiuni noi: Focus (Chile în 2014) și Giornate Degli Autori (Venice Days). De asemenea, BIFF va prezenta, prin intermediul unor proiecții speciale, câteva momente istorice importante: 100 de ani de la începerea Primului Război Mondial și 125 de ani de la nașterea lui Charlie Chaplin.
În plus, va fi inaugurată și secțiunea de film documentar intitulată Film în Film, în cadrul căreia va fi prezentat filmul surpriză a festivalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *