Bani negri (pentru zile albe) are premiera pe 22 noiembrie

bani-negri-pentru-zile-albe-premiera

Serialul Bani negri (pentru zile albe), produs în România, va avea premiera pe 22 noiembrie pe HBO GO în toate teritoriile HBO din Europa.

Scris și regizat de Daniel Sandu, Bani negri (pentru zile albe) are 6 episoade. Fiecare episod va fi disponibil săptămânal, pe HBO GO și la HBO.

Trailer Bani negri (pentru zile albe)

În Bani negri (pentru zile albe) explorăm efectele unui adevăr incomod, acela că aproape nimeni nu e nevinovat. Iar de multe ori când ni se întâmplă ceva rău suntem victime-complice la ce ni se întâmplă. Ne-am imaginat un oraș ca oricare altul, dar cu un univers kafkanian în care aproape toți locuitorii sunt tentați să devină complici la o ilegalitate, iar puținii care nu vor să facă asta vor avea de suferit. Este un oraș în care binele nu învinge. Am construit premisele unui jaf ca-n filme, dar am răsturnat toate clișeele cu care am fost obișnuiți. Apoi am luat acest adevăr incomod și amar care e de fapt o dramă și l-am învelit într-un strat de comedie și pudră de zahăr, asemeni unei pilule amare, dar care la început e dulce. Și, astfel, telespectatorul e invitat să participe alături de personajele principale într-o aventură de tip pinball între consecințele unei glume care de fapt e mai serioasă decât ne-am aștepta.
– Daniel Sandu, scenaristul și regizorul serialului.

Cele 6 episoade spun povestea lui Doru (Alexandru Papadopol) și Ionel (Cristian Bota), doi tehnicieni de semafor care glumesc într-un bar pe seama ideii de a manipula traficul pentru a jefui o dubă blindată aparținând uneia dintre băncile principale din oraș. În cele din urmă, împotriva voinței lor, ajung să comită acest furt. Toate instituțiile de la care cer ajutor se arată, de fapt, dornice să participe la înfăptuirea jafului și să primească o parte din bani. Cei doi eroi ghinioniști luptă să găsească o cale de mijloc între moralitate și dorința de a supraviețui.

Personajul principal feminin, Evelina, este interpretat de Medeea Marinescu. Iar din distribuție mai fac parte: Gavril Pătru, Valeriu Andriuță, Adriana Irimescu, Maruca Băiașu, Mălina Manovici, Iulia Dinu, Voica Oltean.

Foto: Adi Marineci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *