Ben Affleck, cel mai bun regizor la DGA Awards

Filmul Argo, al lui Ben Affleck, se pare că se-ndreaptă hotărât spre o victorie la Oscarurile care vor avea loc peste numai câteva săptămâni. Astfel, după ce a câștigat la PGA Awards și, mai apoi, a luat și premiul pentru cea mai bună distribuție la SAG Awards, azi-noapte, Ben Affleck a câștigat și premiul pentru cel mai bun regizor la DGA Awards.

Nu cred că acest premiu mă face să fiu un regizor adevărat, dar, cu siguranță, înseamnă că sunt pe drumul cel bun” a declarat Affleck la primirea premiului, în cadrul ceremoniei celei de-a 65-a ediții a DGA Awards, premii ce sunt acordate de către Sindicatul Regizorilor din America.

Din punct de vedere statistic, câștigătorul acestui premiu a câștigat, mai apoi, și Oscarul pentru cel mai bun regizor, în 58 din cei 64 de ani, în care s-au organizat Premiile Directors Guild of America. Iar anul acesta va fi cea de-a șaptea oară în care acest lucru nu se va întâmpla, având în vedere că Ben Affleck nu a reușit să intre pe lista celor cinci regizori nominalizați la Oscar.

Vezi și nominalizații la DGA Awards

La categoria Documentar, câștigător a fost Malik Bendjelloul, pentru filmul Searching For Sugar Man.

Mai adaug și faptul că Alejandro Iñárritu, a câștigat și el un premiu pentru cea mai bună regie a unei reclame, fiind nominalizat pentru prima dată la DGA Awards, la această categorie, după ce în 2006 primise o nominalizare la categoria Lungmetraj de ficțiune, pentru Babel.

De asemenea, și Rian Johnson, cel care a făcut Looper, a primit premiul pentru cel mai bun regizor la categoria Serial tv – Dramă, pentru Breaking Bad.

Câștigătorii DGA Awards

Lungmetraj de ficțiune

BEN AFFLECK

Argo, (Warner Bros. Pictures)
– primul premiu DGA

Echipa lui Ben Affleck:

  • Unit Production Manager: Amy Herman
  • First Assistant Director: David Webb
  • Second Assistant Director: Ian Calip
  • Second Second Assistant Directors: Clark Credle, Gavin Kleintop
  • First Assistant Director (Turkey Unit): Belkis Turan

Documentar

MALIK BENDJELLOUL

Searching For Sugar Man, (Sony Pictures Classics)
– primul premiu DGA

Lista completă cu câștigătorii poate fi găsită pe site-ul oficial DGA.

Foto: site-ul DGA Awards (dga.org)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *