BIEFF ediția a 2-a

Filmele experimentale își dau din nou întâlnire în București, începând cu ziua de 17 noiembrie, cu ocazia celei de-a doua ediții a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti – BIEFF 2011.

Astfel, în perioada 17-20 noiembrie, la Cinema Scala, vor putea fi vizionate filme avangardiste, filme neconvenționale, filme îndrăznețe, ce reprezintă un cinema al libertăţii totale de creaţie, un cinema fără compromisuri.

BIEFF 2011 se va deschide joi, 17 noiembrie, la Sala Polivalentă, de la orele 20.00, cu un spectacol audio-vizual revoluționar: Live Cinema VJ Performance – Lupercyclopedia, un proiect care marchează debutul lui Peter Greenaway ca VJ.

În vreme ce duminică, 20 noiembrie, se va închide cu un film al unuia dintre cei mai valoroși cineaști ruși: Faust, de Alexander Sokurov.

Între aceste două evenimente, vor putea fi văzute filme prezente la Cannes, în cadrul secțiunii Quinzaine des Realisateurs (ca Boro in the Box – trailer), filme prezentate la Festivalul de Film de Scurtmetraj de la Oberhausen – unul dintre cele mai importante festivaluri de scurtmetraj din Europa, titluri aflate pe lista unui alt festival de renume dedicat scurtmetrajelor – Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Tampere, precum și creațiile unora dintre cei mai talentați tineri artiști vizuali olandezi, creații grupate în programul special Dutch Experimental Film and Visual Art.

Și bineînțeles că pe lângă filmele din secțiunile amintite mai sus există și cele care se vor întrece în cadrul secțiunii competiționale – un total de 44 de filme de scurtmetraj.

Pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă la BIEFF 2011, urmărește evenimentul pe Twitter, pe Facebook, pe YouTube sau pe Vimeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *