Box Office > Dominația 3-D

Thor e deja istorie. Fast Five era istorie mai de demult. Acum, filmul momentului în România este Priest: Răzbunătorul (20.034 spectatori în primul weekend). Acesta este cel de-al doilea lungmetraj regizat de către Scott Charles Stewart (după Legion) și spune povestea unui războinic care pleacă să-și salveze nepoata din ghearele unei haite de vampiri. Iar uitându-mă pe lista actorilor din distribuție, observ că la Hollywood a început să se facă și filme 3-D de serie B.

Totodată, Priest a întrerupt dominația Ro Image din Box Office-ul românesc, care monopolizase prima poziție în ultimele două săptămâni: cu Fast Five și Thor. Filmul lui Scott Stewart este distribuit în România de InterComFilm Distribution, companie al cărei cel mai mare succes recent pare a fi comedia romantică Just Go with It, care, până în prezent, după nouă săptămâni prin cinematografele din România, a încasat 1.560.000 lei și a fost vizionată de peste 94.000 de spectatori.

O altă premieră a săptămânii trecute, comedia romantică Something Borrowed – Iubit de împrumut (MediaPro Distribution), cu Kate Hudson, Ginnifer Goodwin și John Krasinski, a adunat 7.650 de spectatori, câștigând aproape 140.000 lei.
MediaPro Distribution este de asemenea responsabilă și de succesul oarecum neașteptat al comediei românești Nașa. După trei săptămâni, aceasta a avut peste 15.600 de spectatori, un rezultat destul de bun dacă avem în vedere că nu a rulat în mai mult de opt săli de cinema din întreaga țară. Spre comparație, nici Scream 4 (după cinci săptămâni) și nici Hop (după șapte săptămâni) nu au reușit să aibă atâția spectatori. Ca să nu mai vorbesc de super-mega-eșecul Transilvaniei Film – 127 Hours. Aflat la a patra săptămână în cinematografe, acesta n-a fost urmărit decât de aproape 1.180 de oameni.

Și acum vine surpriza: filmul care în SUA a reușit să câștige în weekend-ul de debut aproape 25.000.000 de dolari și să fie pe primul loc în rândul premierelor, la noi, în România, a fost depășit și de Priest sau de Something Borrowed, câștigând aproape 70.000 lei, de la 4.441 de spectatori. Este vorba despre Bridesmaids (Domnişoare de onoare), un film pe care mulți critici l-au considerat cea mai bună comedie din ultimii ani. Distribuitor este Ro Image, în timp ce producător este nimeni altul decât Judd Apatow.

Ultimul film care a avut premiera weekend-ul trecut, Tanti (Cinemagix), a fost lansat în numai patru cinematografe, adunând totuși 37 de spectatori.
Tanti este un film românesc din 2010, care, în mod curios, s-a lansat abia acum și în a cărui distribuție îi găsim pe Mircea Silaghi, Cecilia Barbora, Cosmina Păsărin și Crina Semciuc. Regizor este Şerban Marinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *