Box-office > Final Destination 5 detronează Ștrumpfii

Primul weekend din septembrie s-a dovedit a fi cu noroc pentru Media Pro Distribution: Final Destination 5/Destinație finală 5 a reușit să aducă în sălile de cinema peste 20.000 de spectatori și să încaseze aproape 430.000 de lei.

Vedeta weekend-ului precedent, Ștrumpfii/The Smurfs, distribuit de InterCom Film, a rămas pe primele locuri în clasament (locul 2), cu încasări de 262.000 de lei, de la aproximativ 13.000 de spectatori.

Ultimul loc pe podium a fost adjudecat de cel mai recent film semnat Woody Allen (despre care mulți spun că e și cel mai bun al regizorului american din ultimii ani), Midnight in Paris/Miezul nopții în Paris (RoImage 2000). Acesta, în weekend-ul de debut, a reușit să câștige peste 177.000 de lei, de la aproape 10.500 de spectatori.

Cealaltă premieră, Rabbit Hole/Trezirea la realitate – un film care, ce-i drept, a sosit destul de târziu pe meleagurile noastre, nu a trezit interesul decât al 324 de spectatori, strângând 7.461 de lei. La prima vedere, este un eșec total, însă, dacă analizăm mai bine lucrurile, observăm că filmul distribuit de Transilvania Film a fost proiectat în numai două cinematografe, înregistrând o medie de 162 de spectatori/cinematograf, ceea ce nu-i rău deloc.

Dacă până acum am vorbit despre premiere, haide să spunem ceva și despre filmele care se pregătesc să părăsească cinematografele. Două dintre acestea sunt distribuite de Transilvania Film: Another Year și Beli Beli Svet. În vreme ce primul a încasat până acum 23.700 de lei (2.200 spectatori), cel din urmă nu a ajuns nici măcar la 2.000 de lei (315 spectatori) pe parcursul a cinci săptămâni.
De asemenea, Tournee (Independența Film) va părăsi, cel mai probabil, sălile de cinema de pe la noi, după ce în patru săptămâni a încasat puțin peste 6.000 de lei, de la aproape 500 de spectatori.

Cât despre marii câștigători la box-office din vara care tocmai ce s-a încheiat, se pare că Transformers 3 (RoImage 2000) e în prim-plan, cu 3,4 milioane de lei (166.000 spectatori), urmat la mică distanță de Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (MediaPro Distribution), care a adunat 2,9 milioane de lei (147.500 spectatori). Însă Transformers are un avantaj de două săptămâni mai mult în cinematografe, comparativ cu ultima parte a lui Harry Potter.

Previziuni pentru weekend-ul acesta? Colombiana/Columbiana, cu Zoe Saldana în rol principal, va prelua locul 1 de la Final Destination. Se-ncumetă cineva să mă contrazică? :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *