A început prima ediție a Bucharest International Dance Film Festival

POSTER-BIDFF

Astăzi, 6 noiembrie, a debutat la București prima ediție a Bucharest International Dance Film Festival. Acesta își propune să promoveze producțiile cinematografice dedicate dansului și artei coregrafice.

Astfel, timp de trei zile, vor putea fi văzute, la Cinemateca Union, 64 de producții din 27 de țări.

Programul festivalului este deschis, vineri, de la ora 20:00, cu documentarul Sacres, regizat de Etienne Aussel și Valerie Gabail. Acesta explorează teritoriile ritualurilor și adună laolaltă perspectivele a cinci coregrafi contemporani: Jean-Claude Gallotta, Angelin Preljocaj, Sasha Waltz, David Wampach și Olivier Dubois.

Scurtmetrajele din competiția oficială au fost selecționate de coregrafa Simona Deaconescu și sunt grupate în trei calupuri.
acțiune și [RE]acțiune este o colecție de filme în care mișcarea corpului și a camerei de filmat se completează pentru a întrupa povești despre amintiri pierdute, valori morale și sexualitate.
Mix Media este un colaj de povești care orbitează în jurul experimentului și sincretismului: animație, desen, modă, tehnologie.
[în] corp și [în] afara corpului – explorează conceptul de spațiu, înțeles ca un loc în care trăim, un punct de întâlnire virtual, o metaforă sau un declanșator psihologic.

Selecția oficială începe sâmbătă, 7 noiembrie, la ora 14:00 la Cinemateca Union.

Duminică, 8 noiembrie, este programată retrospectiva Pool International Dance Film Festival, de la Berlin, dar și proiecția documentarelor de scurtmetraj: Sidi Larbi Cherkaoui, Backward Glace și Living Room Dances*Kitchen Stories.

Festivitatea de închidere va avea loc de la ora 19:30 și va fi urmată de proiecția documentarului Behind the Scenes (Fragile), regizat de Cosmin Manolescu și Tatiana Cucureanu.

Spot-ul video al Bucharest International Dance Film Festival

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *