3
24 martie 2012
 
 

București IFF, aproape de final


Duminică, 25 martie, în ultima zi de festival, București IFF a pregătit câteva filme de neratat.

În primul rând vorbim despre filme clasice, pe care orice cinefil adevărat ar trebui să le vadă cel puțin o dată în viață: Burnt by the Sun / Soare înșelător, un film de Nikita Mikhalkov, și A Clockwork Orange / Portocala mecanică, filmul care încheie retrospectiva Stanley Kubrick de anul acesta. Ambele filme vor rula la Cinema Studio. Burnt by the Sun, începând cu ora 11.00, în timp ce A Clockwork Orange, de la ora 14.00.

Nici copiii nu vor fi neglijați. Aceștia au ocazia să urmărească două filme create special pentru ei la Noul Cinematograf al Regizorului Român, unde vor fi proiectate, începând cu ora 12.00: Fiica nimănui, un film regizat de Judit Elek și László Ranódy și Vuk, un film de animație în regia lui Attila Dargay.

Dar filmele care cu adevărat nu trebuie ratate încep puțin mai târziu. De la ora 15.00, va fi proiectat britanicul Tyrannosaur, care a câștigat trei premii la British Independent Film Awards, inclusiv premiul pentru cel mai bun film independent britanic.

De la 17.00, va putea fi văzut un thriller norvegiano-german, Headhunters, iar de la 19.00, Submarine, un film nominalizat la BAFTA și câștigător al premiului pentru cel mai bun scenariu la British Independent Film Awards.

Iar de la 21.00, vine marea surpriză a festivalului: filmul Shame, un film regizat de Steve McQueen, cu Michael Fassbender și Carey Mulligan, nominalizat la Globurile de Aur, la BAFTA, la Independent Spirit Awards și pentru care Michael Fassbender a câștigat premiul pentru cel mai bun actor la British Independent Film Awards.

Ceremonia de închidere a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Film București va avea loc la Cinema Studio, începând cu ora 19:00, aceasta fiind urmată de proiecția unică în România a primului film în limba engleză al regizorului italian Paolo Sorrentino – This Must Be the Place. Filmul prezintă povestea unui fost star rock pornit la vânătoare de naziști de-a lungul Americii. Din distribuție fac parte Sean Penn, Frances McDormand, Harry Dean Stanton, Judd Hirsch și David Byrne.


Articol scris de