București IFF > Filmele din competiție

Andrei Crețulescu, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film București, a stabilit săptămâna aceasta filmele care vor concura pentru trofeul București IFF. Astfel, pe lista sa, au ajuns nouă lungmetraje care vor fi proiectate în premieră în România; 6 dintre ele reprezentând filme de debut pentru regizori.

Extraterrestre. Cel de-al doilea lungmetraj din cariera lui Nacho Vigalondo, regizor nominalizat la Oscar, în 2005, pentru scurtmetrajul 7:35 de la manana. Filmul a primit Premiul Juriului la Festivalul de Film Fantastic Austin 2011.

Martha Marcy May Marlene. Un film mult-apreciat de blogosfera cinefilă americană; un film care a primit premiul pentru regie la Sundance 2011 și care a primit patru nominalizări la Spirit Awards 2012; filmul de debut al regizorului Sean Durkin.

Presume Coupable. Al doilea lungmetraj al francezului Vincent Garenq. Un film ce a primit doua nominalizari la Premiile Cesar 2012.

Sette Opere Di Misericordia. Filmul de debut al fraților italieni Gianluca și Massimiliano de Serio. A primit Premiul Don Quijote la Festivalul de la Locarno 2011 și Premiul de Regie la Festivalul de la Marrakech 2011.

Sleeping Beauty. Primul lungmetraj semnat Julia Leigh. Un film ce a primit Premiul pentru Cea mai bună actriță în cadrul Festivalului de la Hamptons 2011.

Snowtown. Filmul de debut al australianului Justin Kurzel, pe care criticii l-au numit: crud, deviant, sec, deprimant și ultra-violent. A primit șase premii de la Institutul Australian de Film.

Submarine. Primul film al actorului Richard Ayoade. A avut premiera la Sundance 2011 și a fost nominalizat la BAFTA 2012.

Toată lumea din familia noastră. Al doilea film al lui Radu Jude, care a avut premiera mondială la Berlin 2012.

Tyranossaur. Primul lungmetraj din cariera lui Paddy Considine. A primit Premiul pentru regie și Premiul Special al Juriului pentru interpreții principali, Peter Mullan și Olivia Colman, la Sundance 2011; Premiul BAFTA 2012 pentru cel mai bun regizor debutant; Premiul pentru cel mai bun film independent britanic, Premiul pentru cel mai bun regizor debutant și Premiul pentru cea mai bună actriță, la British Independent Film Awards 2012.

Festivalul Internațional de Film București va avea loc în perioada 19-25 martie 2012.

5 comentarii la „București IFF > Filmele din competiție”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *