București IFF > La start!

Astăzi, 19 martie, de la ora 19.00, se dă startul celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Film București (București IFF), cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj.

Pe parcursul acestei săptămâni, publicul cinefil din București va putea urmări o retrospectivă Stanley Kubrick, fiind prezentate trei filme ale regizorului american, în versiuni restaurate digital: The Shining / Strălucirea, Barry Lyndon și A Clockwork Orange / Portocala mecanică.
În plus, joi, de la ora 16, la Cinema Studio, va fi proiectat filmul Stanley Kubrick: A Life in Pictures, în prezența regizorului Jan Harlan.

De asemenea, unul dintre filmele care s-au bucurat de succes la recenta ediție a Premiilor Oscar, cel mai nou film semnat Martin Scorsese – Hugo, va beneficia sâmbătă, 24 martie, de la ora 17, la Movieplex – Plaza România, de o proiecție specială (3D și fără subtitrare), unică în România, fiind singura ocazie cu care filmul va putea fi vizionat în cinematografele de la noi.

Programul Festivalului Internațional de Film București mai include alte 22 de filme (printre care Martha Marcy May Marlene, Tyrannosaur, Toată lumea din familia noastră și Shame), dintre care opt se vor afla în cursa pentru premii.

Festivalul se deschide cu La source des femmes / Izvorul femeilor, cel mai recent film al lui Radu Mihăileanu, invitatul de onoare al București IFF.

Programul complet este disponibil pe site-ul oficial al festivalului.

2 comentarii la „București IFF > La start!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *