Știri
 

Câini (2016)

Câini

 
caini-poster
caini-poster
caini-poster

Câini (2016) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
23.09.2016
Gen:
Durata:
104 minute
Rating:
N-15 Nerecomandat sub 15 ani
Site oficial:
Câini (2016)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 6 critici/bloggeri de mai jos.
88%
88


Parerea ta
6 voturi

 
Actori

Sinopsis Câini (2016)

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.1

 
Recenzii Câini (2016)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
La 38 de ani, Bogdan Mirică nu face parte din Noul Val Românesc, nu ne oferă ciorbă și nici felii de viață. Câini chiar este un film vizionabil de oamenii care merg la cinema și nu la festivaluri.
Magda Mihăilescu – All About Romanian Cinema
Mă întorc la obiectul grozăviei, al suspiciunii, acea amintită labă a unui picior retezat, a cărei examinare pe îndelete, preț de secunde bune, de către Gheorghe Visu – polițistul – are tot ceea ce îi trebuie unei scene pentru a fi proiectată în mitologia ororii.
Cristi Mărculescu – marculescu.ro
Câini este un antidot la tot ce-i greșit cu cinema-ul nostru drag și foarte scump. Vine cu amploare și iconografie (se ia mult din western, cu fulgii de condor sau uliu sau ce era pasărea aia cu tot). E tupeist și plezirist dar eficient.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Un thriller ca la carte.
Adriana Gionea – Post Modern
Câini promite o încadrare vizuală nelumească a unei teme actuale din tenebrele societăţii româneşti.
Boyd van Hoeij – Hollywood Reporter
Nu există niciun dubiu că Mirică poate scoate totul dintr-un loc de filmare sau o față a unui personaj, dar în ceea ce privește să spună o poveste captivantă și care să te implice afectiv? Juriul încă deliberează în cazul acesta.


1 comentariu


 1.  
  Sirius

  În timp ce îl vizionam am trăit vagi senzații de “deja vu”, anumite secvențe aducându-mi aminte de “Seven”, chiar și unele clișee mergeau în direcția asta.
  Dar….indiscutabil un film bun, în care nu ineditul temei abordate sau scenariul, cât imaginea, regia și jocul actoricesc reușesc să-l facă o referință a ultimilor ani.

  Răspunde


  (obligatoriu)