A apărut Călăuza, o aplicație de mobil dedicată filmelor de autor

aplicatia-calauza

Călăuza, o aplicație care își propune să promoveze filmele de bună calitate şi cele mai importante evenimente din industria cinematografică (festivaluri, dezbateri, conferinţe), este disponibilă în Google Play.

Aplicația Călăuza a fost realizată de Maxim Software pentru Asociația Culturală Metropolis, care l-a avut partener în acest proiect pe Ministerul Culturii.

Aplicaţia promovează filme de bună calitate ce tocmai ies din festivaluri, astfel încât distribuitorii din România să fie motivaţi să le ofere publicului. Acest proiect oferă o vizibilitate crescută cinematografiei de calitate, efectul imediat fiind reorientarea opţiunilor distribuitorilor şi a exploatanţilor către cinematografia de calitate. Cred că, pentru a putea crește un public pentru filmele de autor, este nevoie de un efort comun pe care distribuitorii de film și organizatorii de festivaluri să-l facă. Am creat această aplicație ca un prim pas în această colaborare”,
– anunță Asociația Culturală Metropolis.

calauza-app-androidAplicaţia este gratuită și momentan, conține programele KINOdiseea Cluj și Pitești.
Organizatorii de evenimente și distribuitorii de film de autor sunt invitați să-și încarce informațiile pe Călăuza.

Aplicaţia va avea un caracter interactiv: utilizatorii vor putea contribui cu voturi şi alte tipuri de feedback, vor avea loc concursuri care să stimuleze utilizarea acestei aplicaţii, utilizatorii îşi vor putea rezerva locuri la evenimente. Realizatorii de film şi organizatorii de evenimente vor putea monitoriza reacţia publicului la proiectele lor.

Momentan este disponibilă pentru Android (cel puțin versiunea 4.1), în Google Play, și până la finalul săptămânii va fi disponibilă și în AppStore.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *