Review > saramon vs Captain Marvel

captain-marvel-review

Captain Marvel e doar un alt film cu super-eroi. Ok, are o super-eroină în rol principal – și insistă asupra acestui lucru prin niște replici demne doar de o școală de scenaristică pentru începători -, dar în rest nu are absolut nimic care să-i motiveze existența. Poate doar faptul că se apropie un nou episod din The Avengers și trebuia, cumva, ca publicul să facă cunoștință cu un nou personaj.

Cu povestea lui Carol „Captain Marvel” Danvers, Marvel bifează cel de-al 21-lea film din Marvel Cinematic Universe (MCU). E normal ca după 11 ani și atâtea filme să fie greu să mai aduci ceva nou sau impresionant. E normal ca doar cu câteva luni înaintea lansării lui The Avengers: End Game să nu te străduiești să creezi cel mai spectaculos film Marvel. Însă Captain Marvel nu doar că nu iese în evidență cu nimic, dar e și al naibii de plictisitor, iar interpretarea lui Brie Larson e lipsită de orice substanță.

Captain Marvel Trailer

Captain Marvel (Brie Larson) are, inițial, un nume destul de simplu: Vers, și luptă pe planeta unei rase extraterestre – Kree – într-o organizație care se numește Starforce. Vers are o putere mai neobișnuită: poate lansa raze de energie foarte puternice doar cu mâinile goale. Cel care o ajută să-și țină energia în frâu este Yon-Rogg (Jude Law).

Iar acești kreeni se află în război cu o altă rasă extraterestră: Skrull. Skrull-ii au puterea de a-și schimba înfățișarea și de a se deghiza în orice. (parc-am mai văzut asta în câteva filme SF, nu?)

În urma unui conflict, Vers ajunge pe planeta C-53, care se dovedește a fi Pământul. Iar perioada pare a fi undeva pe la mijlocul anilor 90. Ceea ce oferă pretexte pentru câteva glume slăbuțe.

Totuși, din momentul ăsta, filmul devine un pic mai puțin plictisitor, pentru că intră în scenă Nick Fury (Samuel L. Jackson) și o pisică – Goose.
Dar, din păcate, scenariștii Anna Boden, Ryan Fleck și Geneva Robertson-Dworet se încăpățânează să păstreze focusul asupra lui Captain Marvel. Goose ar fi fost un personaj mai interesant.

Un comentariu la „Review > saramon vs Captain Marvel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *