Her, Captain Phillips și Stories We Tell, premiate la WGA Awards

Azi-noapte, Sindicatul Scenariștilor din America (Writers Guild of America) a anunțat câștigătorii ediției de anul acesta.

Astfel, premiul pentru cel mai bun scenariu original a revenit lui Spike Jonze, pentru Her, premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat a fost câștigat de Billy Ray, pentru Captain Phillips, iar pentru cel mai bun scenariu de documentar a fost premiată Sarah Polley, pentru Stories We Tell.

În ceea ce privește statisticile, în ultimii 11 ani, 30 din cele 55 de scenarii originale nominalizate de către WGA și 39 dintre cele 55 de scenarii adaptate au reușit să obțină nominalizări și la Oscar.

Dacă ne referim la câștigători, 8/10 scenarii originale și tot 8/10 scenarii adaptate, câștigătoare la WGA, au câștigat, mai apoi, și Oscarul respectivelor categorii.

Trebuie avut în vedere însă că 12 Years a Slave (scris de John Ridley) sau Philomena (scris de Steve Coogan și Jeff Pope) nu au fost eligibile pentru Premiile WGA.

Vezi și nominalizații la WGA Awards 2014

Câștigătorii WGA Awards 2014

Scenariu original

Her,
Scenariul: Spike Jonze;
Warner Bros

Scenariu adaptat

Captain Phillips,
Scenariul: Billy Ray; Bazat pe cartea A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALS, and Dangerous Days at Sea, scrisă de Richard Phillips și Stephan Talty;
Columbia Pictures

Scenariu de film documentar

Stories We Tell,
Scenariul: Sarah Polley;
Roadside Attractions

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *