0
12 iulie 2011
 
 

Caravana Filmelor TIFF la o nouă ediție


Astăzi, 12 iulie 2011, s-a dat startul celei de-a treia ediții a Caravanei Filmelor TIFF/Operation Kino. Organizată de către Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), aceasta se va desfășura până pe 18 septembrie și ”va vizita” orașele: Porolissum, Zalău, Timişoara, Mediaş, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Braşov, Călăraşi, Turda, Oradea, Tulcea, Siret și Rădăuţi.

Caravana Filmelor TIFF este principalul proiect din campania naţională demarată de APFR încă din 2009, cu scopul de a re-atrage publicul român către cinema, de a oferi cinefililor evenimente speciale de 2-3 zile, în care se proiectează filme premiate din ultimii 2 ani, filme de succes, cele mai noi titluri de film românesc, filme de artă, dar şi filme de public, oferind celor prezenţi o atmosferă unică de festival. Cam așa sună comunicatul de presă, iar uitându-mă peste filmele prezentate, pot spune că afirmațiile sunt oarecum adevărate.

Astfel, printre filmele ce vor fi proiectate în cadrul celei de a 3-a ediţii a Caravanei TIFF/ Operation Kino se numără Biutiful (2010, Mexic–Spania, r. Alejandro Gonzalez Inarritu), o dramă impresionantă cu Javier Bardem într-un rol care i-a adus o serie de nominalizări la cele mai importante premii (Oscar, BAFTA, etc), dar şi Premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes în 2010, I Am Love (Italia, 2009, r. Luca Guadagnino), un film foarte apreciat de critica internaţională, nominalizat la Globurile de Aur şi Premiile BAFTA 2011 pentru Cel mai bun film străin, Iluzionistul (Franţa, 2009), în regia lui Sylvain Chomet, nominalizat la Premiile Oscar şi Globurile de Aur 2011, pentru Cel mai bun film de animaţie.

Și pentru că se aducea vorba și despre filme de public, acestea ar fi Drumul de întoarcere (SUA, 2010, r. Peter Weir), în care-l vei putea vedea pe Dragoş Bucur alături de actori precum Ed Harris, Collin Farrell sau Saoirse Ronan, și 127 Hours (SUA-UK, 2010), în regia lui Danny Boyle, un film care a primit nu mai puţin de 6 nominalizări la Premiile Oscar din acest an, printre care pentru Cel mai bun film şi Cel mai bun actor în rol principal.

Mai multe detalii despre acest proiect, precum și programul complet pe orașe al Caravanei TIFF poți găsi pe site-ul www.tiff.ro.


Articol scris de