CARBON, cel mai de succes film moldovenesc, pe ecranele din România

carbon-film-moldovenesc

Filmul CARBON, regizat de Ion Borș, se vede în premieră pe 14 iunie, de la ora 20:00, și pe 16 iunie, de la ora 12:00, la Cinema Victoria (Bulevardul Eroilor, nr. 51, Cluj-Napoca), în cadrul ediției de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

CARBON explorează subtil teme precum conflictul uman, dezumanizarea și propaganda, oferind o perspectivă provocatoare asupra societății moldovenești.

Acțiunea filmului are loc în Republica Moldova anului 1992, în apropierea zonelor de conflict de pe Nistru. Povestea urmărește peripețiile unui tânăr tractorist care, din dorința naivă de a-și construi o viață „normală” alături de iubita sa, pornește într-o călătorie periculoasă spre împlinirea visurilor. O descoperire sinistră transformă călătoria într-o aventură plină de situații absurde în care eroul se confruntă cu indiferență, lăcomie și prostie din partea celor din jur. Prin această poveste tulburătoare, el învață lecția esențială de a fi un om, o experiență care îi va schimba viața.

CARBON reprezintă primul lungmetraj regizat de Ion Borș și este considerat cel mai de succes film moldovenesc al ultimei perioade, obținând un record la box office în Moldova și devenind primul film moldovenesc proiectat în cinematografele din România. A fost selectat ca propunere a Republicii Moldova pentru Premiile Oscar.

După TIFF, filmul CARBON va pleca într-un turneu de promovare prin țară, iar din 7 iulie va putea fi văzut la cinematografele din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *