Ce putem vedea la Docuart Fest 2016

afis-docuart-fest-2016

Marți, 27 septembrie, debutează, în București, Docuart Fest, care cuprinde un program împărțit pe 6 zile, până duminică, 2 octombrie. Proiecțiile vor avea loc la Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului – Sala Horia Bernea.

Ajuns la ediția cu număr 5, Docuart Fest a pregătit spectatorilor peste 40 de proiecții de film, masterclass-uri, dezbateri, toate garnisite cu câte un element de noutate pentru această toamnă.

Selecția de film documentar exclusiv românesc se remarcă mai ales prin diversitate. Cele 25 de filme aflate în competiție sunt semnate de studenți, regizori profesioniști și realizatori de televiziune, fiind reunite producții care aduc diverse abordări ale autorilor și, de asemenea, experiențe diferite. Important de menționat este că 20 dintre aceastea sunt în premieră.

Proiecțiile sunt precedate de masterclass-uri ținute de cunoscuți ai festivalului: Cristian Tudor Popescu și Dan Curean. Aceștia vor vorbi despre manipulare în documentarul contemporan, 1 octombrie de la 11:00, respectiv, perspective de interpretare a realității în filmul documentar, pe 29 septembrie de la aceeași oră, la Cinemateca Eforie.

Între aceste două sesiuni de masterclass se așează o dezbatere a unui eveniment îndelung discutat. La aproape un an de la evenimentul Colectiv, Docuart Fest aduce în cadrul dezbaterii Cum se vede realitatea la televizor reprezentanți ai celor 5 posturi TV (Digi 24, ProTV, TVR, Antena 3 și Discovery) care au realizat documentare despre cele întâmplate. Cinci unghiuri distincte de abordare vor fi dezbătute chiar de realizatorii acestora, vineri, 30 septembrie, de la 11:00, la Cinematecă.

În plus, există și o nouă secțiune necompetițională, Variațiuni / filme despre oameni și locuri, spațiul în care sunt grupate imagini reale ale existenței, surprinse întocmai de camera de filmat. Ca mostră a acestei experiențe, Docuart organizează în parteneriat cu ARCEN “Bucureștii ce se duc | Povești din cartierul evreiesc”, un tur ghidat despre locurile și oamenii capitalei, în zilele de 24 și 25 septembrie.

Puteți consulta programul complet al evenimentului pe site-ul oficial Docuart Fest.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *