Ce vedem la Tea&Coffee Festival 2016

poster_tea_and_coffee_fest_2016

Luni, 24 octombrie, începe, la București, cea de-a VIII-a ediție a Tea&Coffee Festival. Vor fi șapte seri cu șapte evenimente în șapte cafenele.

Pe lângă serile tematice inspirate de țări cu tradiție în cultura ceaiului și a cafelei, în program figurează și o expoziție dedicată atât amatorilor cât și profesioniștilor din domeniu, care va avea loc în perioada 29-30 octombrie, între orele 10:00-20:00, la Hanul Gabroveni (strada Lipscani nr. 86-88).

Intrarea la expoziția de ceai și cafea de la Hanul Gabroveni este liberă.

Program Tea&Coffee Festival 2016

Seara Armenească – tur pietonal ghidat, degustare de cafea și coniac, demonstrație culinară și proiecție de film

luni, 24 octombrie

Șirul serilor tematice va debuta cu Seara Armenească, o premieră a acestei ediții, luni, 24 octombrie, la Lente Cafe Arcului (Strada Arcului nr. 8). Programul începe în fața magazinului ”Delicatese Florescu”, la orele 17:30, unde vizitatorii vor fi întâmpinați cu o cafea tradițională armenească, pregătită la nisip și coniac Ararat. Se va porni apoi, într-un tur ghidat pietonal organizat de Asociația Cultour pe străzile cartierului armenesc, invitații putând descoperi istoria Casei Melik și a Bisericii Armenești. Finalul turului va fi la Lente Cafe, unde Uniunea Armenilor din România va prezenta o expoziție de fotografie și un atelier de caligrafie, iar Paul Agopian va face o demonstrație culinară. Pentru ca atmosfera să fie și mai autentică, în zona de Photo Corner se pot proba costume și accesorii tradiționale armenești, fotografiate pe magnet de Doityourselfie, iar seara se va încheia cu o proiecție de film armenesc și o discuție liberă cu regizorul Florin Kervorkian.

Biletele pentru această seară sunt 35 lei, disponibile pe www.bilete.ro

Seara Braziliană – Petrecere autentic braziliană cu muzică, dans, capoeira și băuturi tradiționale, la Expirat

marți, 25 octombrie

Marți, 25 octombrie, începând cu orele 19:00, la Expirat (strada Constantin Istrati, nr.1) va avea loc Seara Braziliană, o petrecere de la care nu vor lipsi muzică bună asigurată de DJ Set VRT și degustările de băuturi tradiționale braziliene realizate cu Pitu (cachaca sau rachiu, bautura naționala a Braziliei). În cadrul acestei seri publicul se va bucura de un show inedit de Capoeira cu Alemar România, Photo Corner și de un colț de designer, unde vor expune accesorii inspirate din cultura braziliană CHC handmade, Copper Flux și Crafted M.

Biletele pentru această seară sunt 20 lei, disponibile pe www.bilete.ro

Seara Africană – concert Ikhaya Band, bijuterii tribale și împletituri afro

miercuri, 26 octombrie

Seara de miercuri, 26 octombrie, va fi dedicată culturii africane. La Tucano Caffe El Salvador (Str. Lipscani, nr. 79) și, de la orele 19:00, cei interesați vor putea gusta câte puțin din tradiționalul colorat specific acestui continent. Inashan va face împletituri afro, iar la workshop-ul susținut de AiSo Bijoux cei mai talentați vor putea să-și realizeze propriile bijuterii tribale. Atmosfera de petrecere este asigurată de concertul celor de la Ikhaya Band și, bineînțeles, de băutura tradițională a Africii de Sud- Amarula, băutură care în combinație cu cafeaua de origini Tucano crează cocktailuri senzaționale. Nici de la această seara nu lipsesc Photo Corner-ul unde vă puteți imortaliza atmosfera pe un magnet de luat acasă și colțul designerilor.

Intrarea la Seara Africană este liberă.

Teatru la Seara Rusească – teatru, împletituri rusești, obiecte de designer

joi, 27 octombrie

Seara Rusească va fi sărbătorită pe 27 octombrie prin teatru, la Unteatru desigur(strada Sfinții Apostoli, nr. 44). Așadar, cei interesați vor putea vedea adaptarea pe scenă a cărții Moscova-Petușki, vor putea aprecia delicatețea bijuteriilor rusești și a vestimentației bogate în detalii aduse de La Bernadette, Molcush și Thezora Art Bijoux la colțul designerilor și își vor putea face fotografii la photo-corner-ul special amenajat. Totodată, fetele își vor putea împleti părul în cosițe rusești și își pot afla viitorul într-o ceașcă de ceai.

Biletele pentru această seară sunt 40 lei, disponibile pe www.bilete.ro

Seara Turcească – concert Balkan Taksim , ateliere de pictură pe apă și cafea la ibric, la Clubul Țăranului

vineri, 28 octombrie

Seara Turcească, ce se va desfășura în data de 28 octombrie la Clubul Țăranului (strada Monetăriei, nr. 3) va fi una plină de arome tradiționale alături de Balkan Taksim. Pe ritmuri de rock anatolian, publicul este invitat să ia parte la un atelier inedit de ebru (pictură pe apă) susținut de Centrul Cultural Yunus Emre, să admire accesoriile de sultană de la Colțul Designerilor și să le și pozeze la Photo Corner și să-și afle viitorul în ceașca de cafea, bineînțeles, după ce a servit cea mai bună cafea la ibric realizată de gazdelele de la Clubul Țăranului.

Biletele pentru această seară sunt 35 lei, disponibile pe www.bilete.ro

Seara Mexicană – serbăm Dia de los Muertos cu trupa Habanegra, face painting și împletituri stil Frida, un meniu special cu cafea și tequila

sâmbătă, 29 octombrie

Deoarece această ediție este una a premierelor, pentru prima dată în cadrul serilor tematice Tea & Coffee Festival va avea loc Seara Mexicană. La Cafe Verona (strada Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) în data de 29 octombrie, începând cu orele 19:00, intrăm în atmosfera Halloween-ului mexican (Ziua Morților) cu make-up specific, împletituri stil Frida Kahlo și muzică live mexicană cu trupa Habanegra. Pentru ca petrecerea să fie și mai autentică, pe lângă cafeaua mexicană pregătită de gazde, publicul se va putea bucura de multe cocktailuri și băuturi pe bază de Sierra Tequila, concursuri cu premii și un Photo Corner amenajat tematic de Doityourselfie, cu accesorii de inspirație sud-americană de la In a State. CHC handmade și Marmotescu.

Biletele pentru această seară sunt 35 lei, disponibile pe www.bilete.ro

Seara Indoneziană – degustare de cafea și ceai indonezian, atelier de bijuteri Bali, proiecție de film

duminică, 30 octombrie

În cadrul serii indoneziene din data de 30 octombrie, orele 19:00, de la ceainăria La un Ceai (strada Luigi Cazzavillan, nr. 25) veți putea călători prin expoziții, ateliere și film în arhipelagul indonezian. Vizitatorii se vor putea delecta cu cafeaua specific indoneziană, pot pleca acasă cu o amintire de la workshop-ul cu mărgele de Bali, susținut de AiSo Bijoux, de la Colțul Designerilor sau cu o poză pe magnet de la Photo Corner.

Biletele pentru această seară sunt 30 lei, disponibile pe www.bilete.ro

Mai multe informații despre eveniment puteți găsi pe site-ul oficial al Tea&Coffee Festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *