Ce vom vedea anul acesta la NexT

Cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Film NexT se va desfășura anul acesta în perioada 3 – 7 aprilie, iar în afară de competiția oficială, organizatorii ne-au pregătit și câteva programe speciale.

NexT Is Love și Next Look

NexT Is Love este o secțiune nou-introdusă, ce cuprinde 10 scurtmetraje care vorbesc despre dragoste.

Am încercat să fim surprinzători, cred că singura regulă a jocului a fost să evităm filmele care ne dau senzația de déjà-vu. Avem totul, de la povești liric-înfiorătoare sau tumultoase despre prima iubire, până la un gag foarte comic despre un cuplu în vârstă pentru care sexul nu mai e ce-a fost. Și sunt vreo trei scurtmetraje în program în care contează mult metoda de a povesti, vorbesc mai mult despre cum e ilustrată iubirea în filme decât despre niște relații propriu-zise.
– explică Irina Trocan, cea care, alături de Andrei Rus, a selectat filmele ediției din 2014.

NexT Look este o secțiune care, la rândul ei, cuprinde două programe: Body Image și Sparkle. Filmele acestei secțiuni sunt 15 scurtmetraje „inventive, senzuale sau tenebroase”.

Andrei Rus și cu mine ne-am dat seama, în timp ce pregăteam programul, că e mai bine să-l împărțim în două, ca să clarificăm un pic conceptul. Primul calup din NexT Look, pe care l-am numit informal Body Image, e despre felul în care se văd personajele și felul în care look-ul le influențează viața. […] Al doilea program, NexT Look – Sparkle, are filme care sunt izbitoare din punct de vedere vizual, fie că sunt animații (tenebroase, excentrice, zeflemitoare – avem cel mai ireverențios film făcut vreodată, cu titlul Eterna reîntoarcere), fie că sunt compuse într-un fel foarte personal (mă gândesc aici la înduioșătorul Goran).
Irina Trocan

Oscars Night

La fel ca în fiecare an, la NexT vom putea vedea scurtmetrajele nominalizate la ediția de anul acesta a Oscarurilor.

Oscars Night va avea loc în seara de 4 aprilie, la CinemaPRO din București, de la ora 21.00.

Prețul unui bilet pentru Oscars Night este 20 de lei, dacă este achiziționat în avans, și 25 de lei, în ziua proiecției.

Short Matters! și Semaine de la Critique

Secțiunile Short Matters! și Semaine de la Critique aduc la București cele mai bune scurtmetraje europene din 2013. Cele 13 scurtmetraje nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film vor fi proiectate în cadrul secțiunii Short Matters!, în vreme ce Semaine de la Critique are în program cele 10 scurtmetraje care au rulat în cadrul secțiunii cu același nume a ediției de anul trecut a Festivalului de la Cannes.

Festivalul Internaţional de Film NexT va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro și Ceainăria Cărturești.

Abonamentele pentru ediția de anul acesta s-au pus deja în vânzare: Festival Pass (valabil pentru toate proiecţiile) – 80 lei; Abonament pentru 5 proiecții (valabil pentru 5 proiecţii din cadrul Festivalului NexT, mai puțin programul Oscars Night) – 30 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *