Ce vom vedea la Festivalului Internațional de Film București 2013

Festivalului Internațional de Film București (B-EST IFF) va debuta luni, 15 aprilie și se va încheia duminică, 21 aprilie. În cele șapte zile, vom putea vedea, în competiție, șapte filme, dintre care unul românesc.

Filmele din competiția B-EST IFF 2013

Blancanieves / Albă ca Zăpada

Este regizat de Pablo Berger, a câștigat 9 premii Goya și a fost propunerea Spaniei la Oscar-ul pentru film străin.

Despre ce este vorba?
O reinterpretare a basmului clasic, cu acțiunea plasată în lumea toreadorilor din Sevilla anilor ’20, filmat în alb/negru și fără dialoguri, continuă cumva experimentul „The Artist”, dar alege să omagieze cinema-ul european de început de secol XX, cu accent pe expresionismul german.

Trailer Blancanieves

Compliance/ Supunere

Regizat de Craig Zobel, acesta i-a adus interpretei principale, Ann Dowd, mai multe nominalizări pentru Cea mai bună actriță, printre care și la Independent Spirit Awards sau Saturn Awards, în timp ce la National Board of Review a câștigat această categorie, iar filmul a intrat în Top 10 pe 2012.

Despre ce este vorba?
Ca urmare a unui apel telefonic, șefa unui fast food începe să interogheze o angajată, consecințele demersului ei fiind de-a dreptul incredibile. Și mai incredibil este faptul că filmul se bazează pe fapte reale.

Trailer Compliance

Epilogue / Epilog

Scris și regizat de Amir Manor, acesta a câștigat mai multe premii, printre care pentru cel mai bun actor (Yosef Carmon) și cea mai bună actriță (Rivka Gur), la Premiile Academiei Israeliene de Film.

Despre ce este vorba?
Pornind oarecum de la aceeași întrebare ca Haneke – ce se întâmplă la bătrânețe cu cuplurile de o viață? –, Manor își invită protagoniștii într-o călătorie prin Tel Aviv, călătorie menită a sublinia diferențele ireconciliabile între generații dar și a reîntări o relație care, poate, a obosit.

Trailer Epilogue

Love Building

Reprezintă debutul în regie al Iuliei Rugină și este un proiect 100% independent.

Despre ce este vorba?
14 cupluri tinere au la dispoziție șapte zile pentru a-și repara poveștile de dragoste. Reconstruirea (în cazul în care este posibilă) poveștilor de dragoste dintre participanți trece printr-o serie de teme și exerciții, date de cei trei pshihoterapeuți și traineri ai taberei.

Love-Building

Sightseers / Excursioniștii

Regizat de Ben Wheatley, a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu, la British Independent Film Awards, precum și premiul pentru cel mai bun film britanic, la Empire Awards.

Despre ce este vorba?
Un cuplu banal se transformă într-un Bonnie și Clyde de mâna a doua, în timp ce vacanța lor prin Anglia rurală se îmbibă de sânge.

Trailer Sightseers

The Color of the Chameleon / Culoarea cameleonului

Reprezintă debutul în regie al bulgarului Emil Hristov și a fost selectat, anul trecut, la Toronto International Film Festival, în vreme ce la Thessaloniki Film Festival a primit Mențiune specială.

Despre ce este vorba?
O parabolă ultra-stilizată despre mecanismele puterii totalitare – un tânăr ambițios recrutează un grup de intelectuali cu scopul de a-i face să se spioneze reciproc.

Trailer The Color of the Chameleon

Wrong / Greșit

Regizat de canadianul Quentin Dupieux, acesta a rulat în cadrul ediției de anul trecut a Sundance Film Festival.

Despre ce este vorba?
Dolph Springer se trezește într-o dimineață și observă că prietenul său de-o viață, câinele Paul, a dispărut. Încercând să-l găsească, Dolph schimbă viețile mai multor persoane.

Trailer Wrong

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *