Cea de-a 8-a ediție a RO-IFF este gata de start

Romania International Film Festival (Ro-IFF) a ajuns la a opta ediție și va debuta joi, 27 septembrie, la orele 18:30. Proiecțiile de filme vor fi găzduite de Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române, Sala Horia Bernea a Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi de clubul Fabrica, până duminică, 7 octombrie, când va avea loc festivitatea de închidere.

Pentru deschiderea festivalului, organizatorii au pregătit filmul Întoarcerea (Visszatérés / Retrace), o coproducţie Ungaria-România-Suedia din 2011, în regia Juditei Elek.

Ro-IFF cuprinde trei secțiuni competitive (CineBlackSea, Woman in Cinema şi Docs & Shorts) și alte două secțiuni necompetitive (Panorama și Underground).

CineBlackSea promovează cineaşti est-europeni din zona Mării Negre. Woman in Cinema este o competiţie rezervată femeilor-regizor. În vreme ce în cadrul secțiunii Docs & Shorts vor rula scurtmetraje și documentare, juriul acordând câte un premiu pentru fiecare dintre cele două categorii în parte.

Panorama, una dintre cele două secțiuni din afara competiției, include filme de succes, selecţionate şi premiate în cadrul unor festivaluri importante. Iar producţiile independente, neconvenţionale şi experimentale, realizate de regizori aflaţi la început de drum își găsesc locul în cadrul secțiunii Underground.

Lista cu filmele care vor fi proiectate în cadrul ediției din acest an a Ro-IFF poate fi consultată pe site-ul oficial al evenimentului, la fel ca și programul complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *