Chuck Norris vs Communism, selectat pentru Sundance 2015

chuck-norris-vs-communism

Ieri, 3 decembrie, organizatorii celui mai important festival de filme independente – Sundance Film Festival – au anunțat primele filme selectate să fie proiectate proiectate în competițiile oficiale. Printre acestea, se află și unul cu contribuție românescă: Chuck Norris vs Communism.

În urmă cu peste doi ani, îi luam un interviu Ilincăi Călugăreanu, care tocmai începuse filmările la Chuck Norris vs Communism. Spre finalul discuției îmi spunea că speră să-l prezinte în 2013, la Motovun Film Festival, în Croația. Însă, iată că lucrurile s-au potrivit și mai bine, chiar dacă au suportat o oarecare întârziere.

Astfel, la mijlocul lui ianuarie, documentarul Chuck Norris vs Communism va fi proiectat în premieră mondială la Sundance 2015.

Iată ce spun John Cooper, directorul festivalului, și Trevor Groth, cel care s-a ocupat de selecția filmelor, despre filmele prezente în cadrul acestei ediții:

Procesul de selecție a fost entuziasmant. Filmele care se fac acum sunt mai îndrăznețe, mai curajoase, și, câteodată, mai personale și mai intense. Fie că vorbim despre comedii, filme romantice sau documentare, acestea sunt pline de emoții puternice, care te îndeamnă să treci la acțiune sau să-ți schimbi modul în care gândești.
– John Cooper

Aceste filme mi-au solicitat capacitatea emoțională la maximum. […] Aceste filme sunt prezentate într-un mod atât de intens, sincer și emoționant, încât m-au făcut să regândesc felul în care vorbim despre aceste subiecte și în care le experimentăm.
– Trevor Groth

Lista completă cu filmele selectate o puteți găsi pe site-ul oficial al festivalului. Cealaltă jumătate a line-up-ului, care include marile premiere și proiecțiile de la miezul nopții, va fi anunțată în săptămânile următoare.

Un comentariu la „Chuck Norris vs Communism, selectat pentru Sundance 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *