Cine-dezbatere: Școala noastră

scoala-noastra

Miercuri, 26 noiembrie, Cinema Elvira Popescu va găzdui, începând cu ora 20:00, o proiecție a filmului documentar Școala noastră, urmat de o dezbatere la care vor participa: Ovidiu Mărginean, directorul de imagine al filmului, Ionuț Șerban Jugureanu, director executiv al Fundației Parada și Adina Ihora, director executiv al Asociației Valentina România.

Evenimentul are loc cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a Convenției internaționale pentru drepturile copilului și este organizat de către Asociația One World România, în parteneriat cu Institutul Francez din București și cu Fundatia Konrad Adenauer – Programul „Statul de drept Europa de Sud-Est”.

Documentarul Școala noastră a fost realizat de Mona Nicoară și Miruna Coca-Cozma, pe durata a patru ani. Acesta vorbeşte despre trei copii rromi – Alin, Beniamin şi Dana – care încearcă să treacă peste barierele impuse de diferenţa de etnie. Filmul începe în anul 2006, când copiii sunt mutaţi de la o şcoală de la marginea localităţii Târgu Lăpuş la una situată în centrul oraşului. Odată ajunşi aici, speranţele şi optimismul celor trei copii se lovesc de prejudecăţile profesorilor şi ale celorlalţi colegi.

Intrarea este liberă.

Trailer Școala noastră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *