CinEd, program de educație cinematografică pentru elevi

CinEd_lansare-Paris

CinEd – European Education for Youth, un program de educație cinematografică pentru elevi, debutează în 2016 în mai multe țări europene: Franța, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Republica Cehă și România. La noi în țară, va fi coordonat de Societatea Culturală NexT şi Asociaţia Culturală Macondo.

Scopul programului CinEd este de a realiza un catalog online de filme europene de diverse genuri, pentru toate categoriile de vârstă (ciclu primar – gimnazial – liceal), însoţite de materiale pedagogice, care vor fi puse gratuit la dispoziţia profesorilor, educatorilor şi a cât mai multor tineri în decursul anilor următori.

Activităţile educaţionale pe care le va propune programul vor ajuta elevii să-şi dezvolte abilităţile de analiză critică şi estetică a mesajelor audiovizuale în general şi a filmelor, privite ca obiecte artistice, în particular, să manifeste interes faţă de cinematografie ca artă şi industrie şi să facă un pas mai departe în integrarea diversităţii culturale.

Filmele din colecţia CinEd vor fi disponibile într-o varietate de formate care vor putea fi proiectate în spaţii diverse – de la cinematografe la standarde profesioniste, la săli cu echipament minimal sau chiar în sala de clasă –, rezolvând astfel o parte din dificultăţile tehnice cu care se confruntă iniţiativele de educaţie cinematografică în România şi sporind numărul de spectatori.

Programul CinEd se va desfășura în București și în alte câteva orașe din țară, iar pe lângă proiecții de filme și întâlniri cu profesioniști din domeniu, va mai cuprinde și o serie de cursuri de formare pentru cadrele didactice.


CinEd este un proiect inițiat de Institutul Francez din Paris, în parteneriat cu Cinemateca Franceză și susținut de programul Europa Creativă/Media al Uniunii Europene.

CinEd este un proiect implementat în România de Asociaţia Culturală Macondo şi Societatea Culturală NexT cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *