cinefil@ A Good Day to Die Hard

De ce nu s-a sfârşit lumea pe 21.12.2012?

Pentru că Bruce Willis şi-a propus să meargă în aceea zi în vacanţă.

Bruce Willis este genul acela de erou aşezat la casa lui, iubitor şi foarte protector cu cei dragi, care, încercând să-şi salveze familia dintr-o situaţie limită, între viaţă şi moarte, sfârşeşte prin a salva întreaga umanitate.

Fiecare dintre noi se regăseşte în acest tip simpatic şi uşor ironic, liniştit, cu nevastă, copii, căţel şi purcel, care nu umblă pe coclauri ca Indiana Jones, nici nu are dublă identitate ca Bourne şi nici nu este susţinut din spate de branduri renumite de maşini şi ceasuri ca Bond, James Bond,  dar care, ca un făcut, se împiedică la tot pasul de terorişti, conspiraţii mondiale, bombe şi focoase nucleare. Acum ziceţi şi voi, ce să facă omu’? Să se lase ucis ? Uşor ? Hmmm… Mai ales că este ultra-super pregatit să înfrunte toate astea. Ca noi toţi, de altfel, de ce să nu recunoaştem ? Toţi suntem pregătiţi să înfruntăm duşmanii din spatele blocului. Nu ne lăsăm noi cu una cu două. El de ce ar face-o ?

Poate d’asta ne-am tot uitat de atâtea şi atâtea ori la păţaniile lui din Greu de ucis I,II, etc… Pentru că ne-am identificat cu el. Pentru că fiecăruia dintre noi i se poate întâmpla să se ducă la aeroport să-şi aştepte soţia şi să nimerească în mijlocul unui atac terorist. Şi, ca şi el, toţi ne dorim să ne simţim pregătiţi să-i căsăpim pe cei răi.

Mă bucură faptul că toate aceste calităţi ale eroului pozitiv se transmit din tată în fiu, iar copiii noştri vor şti, asemeni baiatului lui Bruce Willis, cum să înfrunte neprevăzutul şi să ucidă nişte ticăloşi. Parcă şi Indiana Jones şi-a descoperit fiul în ultima sa aventură…  Eroul nu moare niciodată !

Aşa că vă sugerez să nu rataţi ultimile aventuri ale lui John McClane, alias Bruce Willis şi să mergeţi la Cinema City să vedeţi A Good Day to Die Hard începând cu vineri 15 februarie 2013.

Nu de alta, dar s-ar putea să fie o şansă în viaţă. Până se hotărăsc televiziunile să achiziţioneze, să difuzeze şi să redifuzeze filmul, vor fi dat şi faliment.

Mulţumesc OxygenPR pentru că m-a invitat să văd acest film şi mi-a oferit ocazia să mă reîntâlnesc cu unul dintre eroii mei preferaţi.

Dana Dulea

Un comentariu la „cinefil@ A Good Day to Die Hard”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *