cinefil@ Justin şi cavalerii / Justin And The Knights Of Valour

Weekendul a trecut rapid, pe nesimţite. Am ajuns sâmbătă la premiera filmului Justin şi Cavalerii/ Justin And The Knights Of Valour. Trebuie să recunosc faptul că eram nerăbdătoare să îl văd. Ajunsă la cinematograf, am dat de trupă Zurli care a introdus fiecare junior în atmosfera filmului prin săbii făcute din baloane şi poze cu prinţi şi prinţese.

Justin este un tânăr aflat la vârsta la care trebuie să îşi aleagă o meserie. Tatăl său insistă ca el să îi urmeze calea şi să se facă avocat, însă Justin visează la bunicul său care fusese un mare Cavaler. Regatul este înţesat de legi care mai de care mai hilare şi birocratice, iar acest fapt se datorează într-o oarecare măsură renunţării la cavaleri în favoarea justiţiei. Justin este încurajat de bunică sa şi porneşte într-o călătorie plină de aventuri pentru a deveni Cavaler şi a recupera sabia bunicului său de la inamici.

Pe drum se întâlneşte cu neînfricata Talia, care lucrează într-un mediu înţesat de poveşti de mult apuse, cu Melquiades, care este un soi de vrăjitor psihotic care se ceartă cu cele două euri ale sale.
Ajunge şi la mănăstirea unde se antrenau în trecut cavalerii unde îl întâlneşte pe severul Călugăr Legantir, inteligentul Călugăr Braulio şi pe Blucher – un fost Cavaler, care a fost odinioară cel mai bun prieten al bunicului lui Justin, și care îl va ajuta pe acesta să se antreneze.

Continuarea? E aventură…

Filmul este de producţie spaniolă şi a fost adus în România de MediaPro Distribution. Rulează în cinematografele din ţară încă de pe 4 Octombrie, în 3D, în varianta originală cu subtitrare, cât şi cea dublată în limba română.

Din distribuţia românească fac parte: Vlad Gherman – Justin, Cristina Ciobănşu – Talia, Irina Margareta Nistor- Bunicuţa, Mircea Solcanu – Sota, Roxana Iliescu – Regina, Cabral Ibacka- Sir Clorex, Diana Dumitrescu- Lara, Florin Busuioc- Reginald.

Distribuţia originală sună cam aşa: Freddie Highmore – Justin, Antonio Banderas – Sir Clorex, James Cosmo – Blucher, Charles Dance – Legantir, Tamsin Egerton – Lara, Rupert Everett – Sota, Barry Humphries – Braulio, Alfred Molina – Reginald, Mark Strong – Heraclio, David Walliams – Melquiades, Julie Walters – Bunică, Olivia Williams – Regina, Saoirse Ronan – Talia.

Am fost surprinsă să văd că animaţia în sine e realizată drăguţ, într-un stil pe care l-aş fi atrbuit filmelor de la Disney. De fapt, mai multe aspecte mă duc cu gândul la filmele Disney.

Povestea a fost superbă pentru publicul junior, motiv pentru care sunt sigură că filmul se va bucura de o parte a 2-a.

Mi-a plăcut filmul… şi totuşi NU mi-a plăcut. A avut destule elemente care nu îşi aveau locul, iar pe alocuri filmul a fost cam răsuflat.
Nu ştiu dacă să îţi spun să mergi sau nu la Justin şi Cavalerii / Justin And The Knights Of Valour, însă îţi pot spune că îţi poţi duce juniorul cu încredere, pentru că sunt sigură că el va gusta din plin aventura lui Justin.

Articol scris de Andreea Alexandra Vraja, ale cărei articole le puți citi pe sandydeea.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *